Власникам 2303 сонячних електростанцій на Львівщині платитимуть повну ціну за зелену електроенергію

12:07 2 лютого 2023 р.

Фото до новини

Приватним домогосподарствам відновлюють повну виплату за електроенергію за «зеленим тарифом».

Про це повідомила пресслужба ЛОВА, пише  Dailylviv.com.

НКРЕКП визначила такою, що втратила чинність постанову №396 від 26 квітня 2022 року, яка передбачала на час війни часткові розрахунки за вироблену домашніми генеруючими установками електроенергію.

Постанова НКРЕКП від 30 січня №153 набирає чинності з 1 лютого 2023 року. Вона визначає алгоритм погашення боргів перед власниками СЕС.

Метою прийнятих змін є забезпечення розвитку розподіленої генерації, захисту інтересів власників приватних домогосподарств, в яких встановлені породжувальні установки, збалансування інтересів учасників роздрібного ринку електричної енергії.

НЕК «Укренерго» повинне забезпечити постачальникам повну оплату компенсації різниці в тарифах, яка виникла у 2022 році.

Також проведуть моніторинг забезпечення розрахунків і вжиття всіх необхідних заходів, аби був дотриманий затверджений алгоритм.

Як інформують у департаменті паливно-енергетичного комплексу, енергоощадження та житлово-комунального господарства Львівської ОВА у Львівській області впродовж 2022 року встановили 385 дахових сонячних станцій у приватних домогосподарствах, загальною потужністю 10,46 МВт. Порівняно з 2021 роком кількість встановлених дахових сонячних електростанцій зросла на 20%.

Станом на 1 січня 2023 року 2303 сонячні електростанції працюють у приватних домогосподарствах області, загальна  потужність яких складає 56,62 МВт.

Вироблену генерувальними установками електроенергію використовують для власних потреб, а надлишок відпускають  в мережі енергетичних компаній за «зеленим» тарифом. 

1595 власників приватних домогосподарств на Львівщині встановили сонячні електростанції

11 домогосподарств отримали з обласного бюджету відшкодування за зелену енергетику

Заплатили не всім: мешканцям Львівщини відшкодували лише 17 заявок за відновлювальну енергетику

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів