Українцям спростили відкриття рахунків за кордоном

17:15 31 березня 2022 р.

Фото до новини

Європейські банки пішли назустріч біженцям і спростили відкриття рахунків.

Про це Dailylviv.com повідомили у Фінансовому клубі.

Голова ради Незалежної асоціації банків України Олена Коробкова розповіла, що для спрощення процедури відкриття рахунків для українців вони співпрацювали із PKO Bank Polski та асоціацією польських банків.

«Раніше треба було показати, де ти проживаєш, а зараз українцю треба мати при собі звичайний паспорт або закордонний. І просто вказати адресу або друзів, або через кого можна з тобою зв’язатися. Раніше в Польщі потрібно було показувати картку PESEL. Зараз все це спрощено, – сказала вона. – Рахунки відкривають майже всім, але якщо ти PEP, до тебе більш прискіплива увага. Зазвичай ти можеш не більше 15-20 тис. євро на місяць класти і користуватися. І особливо не ставлять питання, звідки в тебе ці гроші. Але це не стосується кейсів, коли люди приносять по 0,5 млн євро».

Банки не тільки спростили відкриття рахунку, але й пішли на те, щоб обслуговування цих рахунків тимчасово було безкоштовним для українців. «В PKO цей рахунок відкривається і обслуговується безкоштовно. Близько 30-40 відділень одразу видають миттєву картку для користування тим рахунком», – підтверджує директор департаменту роздрібних клієнтів Кредобанку Олександр Супрунович.

В НБУ назвали альтернативний спосіб відкриття рахунків. «Банки зараз спростили. Крім банків, ще можна скористатися фінтех-компаніями. Є сервіс Revolut, в якого віртуальна картка відкривається буквально за 5 хвилин. Реєструєшся, завантажуєш в телефон, віртуальну картку можна прив’язати до Google Pay чи Apple Pay. Навіть без візиту до банку можна зараз відкрити рахунок, отримати картку, розплачуватися нею», – заявив директор департаменту відкритих ринків Національного банку Олексій Лупін.

 

Готівкові гривні - на злоті: нацбанки двох країн домовилися про обмін. Який курс

 

 



 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів