Нацбанк Польщі готує інтенсивну конвертацію гривні в злоті

12:16 18 березня 2022 р.

Фото до новини

Українцям, що тимчасово приїхали у Польщу, тепер легше обміняти гривню на злотий.

Про це інформує Reuters, пише Dailylviv.com.

Українці в Польщі зможуть конвертувати банкноти в гривні в польські злоті з середини наступного тижня в рамках програми за участю центрального банку, повідомив у четвер Національний банк Польщі, щоб допомогти біженцям, які зіткнулися з труднощами з обміном грошей. .

Багато обмінних пунктів і банків досі неохоче приймали гривню, зважаючи на надлишок валюти через велику кількість біженців, що в'їжджають до Польщі, і занепокоєння щодо її зниження в вартості.

Національний банк Польщі (NBP) заявив, що співпрацює з найбільшим кредитором країни PKO BP (PKO.WA), щоб дозволити майже 2 мільйонам біженців, які втекли з України до Польщі, конвертувати гривні.

«У зв’язку зі значним припливом біженців від війни з території України, які надходять до Республіки Польща з гривнями у формі готівки, Національний банк Польщі проводить інтенсивну підготовку щодо конвертації гривні в злоті, ", - йдеться у повідомленні NBP.

Зазначено, що банкноти номіналом 100, 200, 500 та 1000 гривень будуть обмінювати на загальну суму 10 000 гривень на особу у відділеннях PKO BP.

Багато біженців намагаються придбати навіть речі першої необхідності, оскільки їхні заощадження в гривні не конвертуються в більшості країн Європи, а це означає, що вони не мають можливості обміняти їх за розумними курсами. Це, у свою чергу, стає жертвою недобросовісних трейдерів, які пропонують наднизькі обмінні курси.

У суботу українських біженців обслужать на Національному стадіоні у Варшаві

Курс гривні у Польщі: скільки коштує злотий в обмінних пунктах і на чорному ринку

Сейм Польщі проголосував за закон про допомогу українським біженцям

Польща готує Антипутінський щит

Учні і студенти з України зможуть продовжити навчання в Польщі

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів