У російських банків уже конфісковано 17 млрд грн: на що першочергово підуть кошти, - Шмигаль

21:58 3 січня 2023 р.

Фото до новини

У держбюджеті на поточний рік закладено 35,5 млрд грн для Фонду ліквідації наслідків збройної агресії. Це будівництво та ремонт громадських будівель, об’єктів критичної інфраструктури, забезпечення житлом ВПО.

Про це повідомив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання Уряду 3 січня, пише Dailylviv.com.

«Також уже найближчим часом розраховуємо почати відновлення користуючись з коштів, конфіскованих у російських банків — на спецрахунку вже є для цього 17 млрд грн. Перший пріоритет — зруйноване житло людей», — наголосив Денис Шмигаль.

Частиною великої відбудови, як зазначив Прем’єр-міністр, буде залучення в українську економіку іноземних інвестицій. Тому цього року Україна має завершити розпочаті переговори про страхування військових ризиків для іноземних інвесторів.

«Усередині країни пріоритетом є створення максимально сприятливих умов для інвестування. Зокрема, спрощення підготовки та реалізації проєктів державно-приватного партнерства. А також мінімізація вимог до інвестиційних проєктів зі значними інвестиціями та подальше спрощення дозвільно-ліцензійних умов», — зауважив Денис Шмигаль.

У 2023 році, за словами Прем’єр-міністра, Уряд також продовжить найефективніші програми допомоги приватному сектору. Це пільгові кредити «5-7-9», гранти проєкту єРобота, державна підтримка української переробки та загалом вітчизняних виробників. Для стимулювання сектору будівництва буде активізована програма доступного іпотечного кредитування єОселя.

Крім того, Уряд працює з партнерами для залучення цьогоріч 38 млрд доларів для фінансування дефіциту бюджету. Це насамперед кошти від ЄС, США та МВФ.

«Макрофінансова стабільність — це фундамент відновлення нашої економіки. Маємо чіткий план, щоб як і торік повністю профінансувати всі критичні видатки», — підкреслив Прем’єр-міністр.

Президент підписав закон про конфіскацію майна росії в Україні

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів