У Львові знесли 7-поверховий самобуд: ділянку під ним мерія забрала як компенсацію за демонтаж

18:28 31 серпня 2021 р.

Фото до новини

Міська Інспекція ДАБК юридично оформила право власності на ділянку за адресою Личаківська, 256, де раніше було демонтовано 7-поверховий будинок, зведений із численними порушеннями.

Про це інформує пресслужба ЛМР, пише Dailylviv.com.

«Міська Інспекція ДАБК повертає ділянку за адресою Личаківська, 259 у власність громаді Львова. Йдеться саме про ту ділянку, на якій уперше у Львові було повністю демонтовано 7-поверховий будинок, зведений з численними порушеннями. До слова, цей випадок став прецедентом не тільки для Львова, а й для України.

Нагадаємо, за згаданою адресою компанія «Лідер Моноліт» збудувала житловий будинок, не отримавши документи щодо містобудівних умов і обмежень забудови земельної ділянки, а також без затвердженого проєкту. Отримати всі містобудівні обмеження і проект забудовник планував вже після завершення робіт.

Ділянка, на якій була зведена споруда, надавалася для обслуговування індивідуального житлового будинку як присадибна ділянка - тож передати будинок у комунальну власність було неможливо. Справу самобуду на Личаківській, 259 розглядали суди різної інстанції, однак усі відмовили в його узаконенні, тож забудовника зобов’язали знести незаконну споруду

Але забудовник не захотів сам зносити те, що набудував. Це зробили виконавчі служби. І як компенсацію коштів, витрачених із бюджету Львова на знесення багатоповерхівки, місто забирає земельну ділянку у комунальну власність. На знесення будівлі на Личаківській, 259 Львів витратив майже 3 млн грн

Перший крок уже зроблено – Інспекція ДАБК міста Львова юридично вже оформила право власності на ділянку – у рахунок погашення боргу забудовника за знесення багатоповерхівки силами ДАБК. Відтак інспекція передасть цю землю у власність міста», - зазначили у департаменті містобудування.

У Львові без суду демонтовуватимуть усе зайве на фасадах будинків: з кого почнуть

Велике будівництво у Басівці біля Львова: ні доріг, ні каналізації, ні водопостачання

Директор будівельної фірми зі Львова сидітиме під домашнім арештом через міст на річці Західний Буг

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів