Директор будівельної фірми зі Львова сидітиме під домашнім арештом через міст на річці Західний Буг

12:15 1 вересня 2021 р.

Фото до новини

Його підозрюють у розтраті 1,4 млн грн бюджетних коштів під час реконструкції підвісного мосту через річку Західний Буг у Червонограді.

Суддя Сокальського районного суду Львівської області Неля Отчак обрала запобіжний захід у вигляді домашнього арешту директорові  ТОВ «Будгарант Групп» Юрію Шуманському. Його підозрюють у розтраті 1,4 млн грн бюджетних коштів під час реконструкції підвісного мосту через річку Західний Буг у Червонограді.

Про це повідомляють Наші гроші.Львів, пише Dailylviv.com.

Шуманський перебуватиме під нічним домашнім арештом до 23 жовтня поточного року, йому заборонено залишати помешкання з 22.00 до 6.00. Адвокат підозрюваного звертався з клопотанням до судді про заміну домашнього арешту на особисте зобов’язання, оскільки директор продовжує працювати і має ненормований робочий графік, але суддя це клопотання відхилив.

Тендер, через який висунуто підозру директорові підприємства, відбувся у 2018 році на замовлення відділу капітального будівництва та інвестицій Червоноградської міської ради. Вартість реконструкції підвісного мосту через річку Західний Буг у місті Червоноград становила 7 млн грн. У відкритих торгах конкурували дві фірми ТОВ В.Ф.Ф та ТОВ «Будгарант Групп», остання запропонувала на 100 тис. грн дешевшу ціну й отримала перемогу. Відповідно до підписаного договору, фірма мала виконати роботи до кінця вересня 2019 року. Згодом було підписано декілька додаткових угод, остання з яких від 3 січня 2020 року, яка стосувалася розірвання договору.

Слідчі стверджують, що директор «Будгарант Групп» підробив акти приймання будівельних робіт за 2018 рік та заволодів бюджетними коштами в сумі 1,4 млн грн. У документи директор вніс неправдиву інформацію про роботи, які фактично не були виконані.

Наразі Шуманському інкримінують «привласнення, розтрату майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем (ч. 5 ст. 191 ККУ) та «службове підроблення» (ч.2 ст.366).

Фірма «Будгарант Групп» заснована 2014 року в Львові. Юрій Шуманський керує товариством з 2017 року та є її підписантом. Засновником та бенефіціарним власником «Будгарант Групп» є Андрій Грицак (колишнє прізвище Пісюра). Як раніше повідомляли «Наші гроші. Львів», директора «Будгарант Групп» також підозрюють у привласненні 510 тис. грн під час виконання робіт на сміттєзвалищі у місті Великі Мости. За інформацією сайту YouControl, з 2018 року фірма отримала державних замовлень на 105 млн грн.

У відкритому кримінальному провадженні немає інформації стосовно висунення підозри службовим особам відділу капітального будівництва та інвестицій Червоноградської міської ради, які приймали акти виконаних робіт та перераховували кошти «Будгарант Групп».

Нагадаємо, що Львівська облрада додала цього року на реконструкцію підвісного мосту через р.Західний Буг у м.Червонограді Львівської області (коригування) - 1 млн 174 тис 823 грн.

Родині Брезіцьких не дають добудувати кафе-бар: Лопачак- Онищенко-Швець - за, Садовий-Різник - проти

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів