Нічного арештанта звільнено з посади директора Львівелектротрансу

12:44 26 липня 2021 р.

Фото до новини

Директора ЛКП «Львівелектротранс» Андрія Свища звільнено з посади за результатами службового розслідування.

За дорученням міського голови Львова було створено комісію, яка здійснювала службове розслідування щодо можливого зловживання службовим становищем управлінця. Відтак, за результатами розслідування, прийнято рішення звільнити з посади Андрія Свища.

Про це повідомила пресслужба ЛМР, пише DailyLviv.

В.о. директора ЛКП «Львівелектротранс» призначено Володимира Коваліва, головного інженера підприємства.

Нагадаємо, що директору Львівелектротрансу суд заборонив виходити з дому 8 годин.

Підозрюваний до 15 вересня поточного року перебуватиме під домашнім арештом в нічну пору доби – з 23.00 до 7.00. Прокуратура просила суд про запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення майже 1 млн грн. застави. Оскільки, на думку прокурора, директор може переховуватися від слідства, впливати на свідків або підробити важливі для розслідування документи. Проте, суд врахував, що на утриманні підозрюваного є двоє дітей і взагалі не побачив достатніх доказів прокуратури, що м’якіші запобіжні заходи не здатні запобігти цим ризикам.

Андрієві Свищу вручили підозру у зловживанні службовим становищем 31 травня. Його підорюють в укладанні додаткових договорів на загальну суму 969 тис. грн на закупівлю електроенергії за завищеною ціною. При цьому, на час вручення підозри, у львівській мерії заявляли, що ця справа стосується закупівлі електроенергії без посередників, завдяки якій вдалося зекономити 5,3 млн грн.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів