У Львові вручили європарламентарям офіційні листи з потребами у гуманітарній, продовольчій та військовій сферах

07:35 12 березня 2022 р.

Фото до новини

11 березня відбулася зустріч начальника Львівської обласної військової адміністрації Максима Козицького з народними депутатами України та членами Європейського парламенту.

Серед присутніх були депутати Європарламенту з таких країн, як Литва, Німеччина, Румунія, Словаччина та Іспанія. Також присутніми були народні депутати України: Олена Копанчук, Марія Іонова, Іванна Климпуш-Цинцадзе, Андрій Лопушанський, Ростислав Тістик та Юрій Камельчук. Про це повідомила пресслужба ЛОВА, пише Dailylviv.com.

Максим Козицький наголосив на важливості підтримки України усіма європейськими партнерами.

''Ми дуже вдячні Європейському союзу за підтримку. Але для кращого стримування агресора потрібно більше санкцій в його сторону. Зокрема, потрібно також закрити усі європейські порти для російської нафти та відмовилась від газу країни-агресора. Щодня через військові дії росії гинуть сотні українських дітей. Ми рішуче захищаємо не лише власну землю, але й усі європейські принципи, такі як демократія, рівність та гідність. Саме тому нам потрібно більше озброєння для захисту нашої землі та усіх цих принципів. Важливо також закрити небо над територією України для того, щоб уберегти наших дітей та жінок від російських ракет. Також нам потрібна консолідована позиція усіх європейських країн для кращого захисту України. Ця зустріч є черговою можливістю для нас, щоб ви донесли цю позицію до усіх європейських партнерів. Я надзвичайно вдячний вам за запроваджені санкції проти росії та ту військову допомогу, яку ви надали нам. Саме зараз настав час не для половинчастих рішень, а для спільної консолідованої позиції, яка допоможе швидше здобути нашу перемогу'', - сказав Максим Козицький.

Заступник голови Львівської обласної ради Юрій Холод розповів усі актуальні потреби Львівщини в умовах масового переміщення українців з регіонів бойових дій.

''Я надзвичайно вдячний вам за те що саме ви були першими, хто відгукнувся на наші гуманітарні потреби. Я хочу наголосити, що Львівщина стала гуманітарним хабом для всієї країни. Перш за все, нам потрібні продукти харчування та непродовольчі гігієнічні товари. Також нам потрібно багато матеріалів для розбудови містечок для внутрішньо переміщених осіб, адже кількість місць для розселення в області є обмеженою. Затребуваними також є матраци, каримати та інші речі для повноцінного розміщення переміщених осіб у регіоні. У відповідь на ваше питання - який головний меседж потрібно передати вашим європейським колегам - я можу сказати лише одне: поки наші хлопці та дівчата стоять на передовій, наші колеги в Європі можуть спати спокійно'', - наголосив Юрій Холод. 

На закінчення зустрічі українська сторона вручила європарламентарям офіційні листи з потребами у гуманітарній, продовольчій та військовій сферах.

Зі Львова евакуаційні потяги безкоштовно везуть біженців до трьох міст

У Львові депутат Європарламенту згадав про агентів Путіна

Варшава та Краків більше не можуть приймати біженців з України

Поліція у Польщі затримала шахраїв, котрі вимагали гроші від українських біженців

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів