Батьки заступника голови Львівської облдержадміністрації друкуватимуть бюлетені для обласної виборчої комісії, - Опора

10:25 17 жовтня 2020 р.

Фото до новини

Засновниками товариства “Ромус-Поліграф є Ігор та Романна Холоди - батьки 31-річного Юрія Холода з ЛОДА. Цікаво, що Львівська обласна територіальна виборча комісія на своєму засіданні ступеню захисту на бюлетенях не озвучила.

Контрольні комісії, які спостерігатимуть за друком бюлетенів, створені Львівською обласною, Червоноградською, Дрогобицькою, Самбірською районними, Стрийською, Городоцькою міськими територіально виборчими комісіями. До них увійшли представники від політичних партій “Європейська Солідарність”, “Слуга народу”, “За майбутнє”, “Голос” та ВО “Батьківщина”. Друкуватимуть бюлетені друкарні, підприємство, яке видає книги та ще декілька поліграфічних фірм. 

Про це Громадянська мережа ОПОРА у Львівській області повідомила DailyLviv.

Відповідно до пункту 1.10 Додатку 1 до постанови ЦВК №330 контроль за виготовленням виборчих бюлетенів на підприємстві-виготовлювачі, дотриманням вимог щодо знищення друкарських форм, виявлені помилки, здійснюються контрольною комісією, утвореною відповідною територіальною виборчою комісією за поданням місцевих організацій політичних партій, депутатські фракції, яких зареєстровано в Апараті Верховної Ради України поточного скликання на початок виборчого процесу, не пізніше як у день затвердження тексту та встановлення ступеня захисту виборчого бюлетеня.  

Львівська обласна територіальна виборча комісія на засіданні ступеню захисту на бюлетенях не озвучила. З макетом бюлетеня попередньо були ознайомлені всі суб'єкти подань, які засвідчили цей факт своїм підписом. Комісія вирішила не друкувати у бюлетенях номери виборчих дільниць. До контрольної комісії увійшли представники від партій “Європейська Солідарність”, “Слуга народу”, “За майбутнє” та ВО “Батьківщина”. Також Львівська обласна ТВК вирішила звернутися до Львівської обласної державної адміністрації з проханням надати приміщення для видачі бюлетенів. Найімовірніше це буде стадіон “Арена Львів”. Такий намір висловила і Львівська міська ТВК. 

Друкувати бюлетені для Львівської обласної ТВК зголосилися чотири компанії. Три з них - з Києва. За словами голови комісії Андрія Лозинського, ТВК обрала підрядника із Львівської області, керуючись тим, щоб не витрачати багато часу на транспортування їх зі столиці. Тож друкувати бюлетені буде товариство “Ромус-Поліграф”. Компанія створена 11 років тому. Засновниками її є Ігор та Романна Холоди. Це - батьки нинішнього заступника голови Львівської обласної державної адміністрації, а також кандидата у депутати до Львівської обласної ради від партії “Слуга народу” Юрія Холода. У декларації посадовця за 2019 рік вказано, що він володіє житловим будинком разом з Романією Холод, а також Холод користується автівкою, яка належить ТОВ “Ромус-Поліграф”. 

Юрій Холод чотири роки працював з 05.2010 по 02.2014  заступник директора ТзОВ «Ромус-Поліграф». 

Нову Львівську обласну раду має очолити Ірина Гримак, - Юрій Луценко.

Соціологи розповіли, які політичні сили долають 5% бар’єр у Львові.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів