У Львові депутат Європарламенту згадав про агентів Путіна

07:14 12 березня 2022 р.

Фото до новини

Європейським політикам у попередні роки треба було рухатися швидшими темпами, щоб долучити Україну до спільноти ЄС, заявив депутат Європарламенту з Литви Петрас Ауштрявічюс.

«Є два шляхи: або колективна перемога, або колективна поразка. Це справжня війна проти Європи», - зазначив у своєму виступі депутат Європарламенту з Литви Петрас Ауштрявічюс учора, 11 березня, під час зустрічі у Львові з керівництвом області та народними депутатами України. Про це повідомила пресслужба Львівської облради, пише Dailylviv.com.

Євродепутат наголосив, що Росії за жахливу агресію доведеться заплатити високу ціну. А європейським політикам у попередні роки треба було рухатися швидшими темпами, щоб долучити Україну до спільноти ЄС.

«Зараз я бачу суттєві зміни. В Європарламенті близько 20-30 депутатів, яких я можу назвати агентами Путіна. Вони не підтримують наші резолюції та дії. Але нас переважна більшість і щодня в Європарламенті стає все більше прихильників України. Наше завдання подумати про те, як перетворити наші рішення у дії, щоб Україна швидше виграла війну. Ми повинні посилити макрофінансову, військову допомогу», - розповів Петрас Ауштрявічюс.

Депутат Європарламенту пояснив, що разом з колегами прибув до Львова, щоб створити європейсько – український форум. Завдання форуму зробити все, щоб Україна стала членом Європейського Союзу.

«Щоб цього досягнути нам потрібно лобіювати інтереси України, здійснювати реформи, подумати про те, як буде Україна відбудовуватися після війни. Але вважаймо Львів тим містом, в якому ми розпочинаємо цю ініціативу. Ви повинні пам’ятати, що наша справжня сильна точка те, що ми друзі. Ми вже спілкуємося на неофіційному рівні, маємо спільні цілі й тому разом переможемо», - повідомив литовський політик.

Він запросив представників української влади та політики долучатися, щоб спільно зробити більше. Під час зустрічі народні депутати України звернулися до своїх європейських колег з проханням змінювати суспільну думку в їхніх країнах, тиснути на парламенти та уряди країн членів НАТО, для того, щоб закрити небо над Україною. 

«Ви багато уваги приділяли реформі децентралізації, допомагали нам фінансово. А тепер заборонені бомби та ракети руйнують наші міста і наші з вами зусилля – наголосила народна депутатка України Марія Іонова. - Путін бореться з українським мирним населенням, щоб прибрати наш народ із мапи світу. Тому ми просимо літаків, просимо захистити над нами небо, а також забезпечити зелені коридори».

Марія Іонова також наголосила, що час – це життя українців. І лише спільно з політиками демократичних країн українцям вдасться побороти режим російського диктатора і міжнародного терориста.

Готувалися до війни з листопада, але відверто сказати про це українцям не могли, - РНБО (відео)

ЗСУ ліквідували російського командувача округу

Нові санкції: Великобританія завдасть удар рф в небі

Путін зараз злий і засмучений: може піти на подальшу ескалацію в Україні, - розвідка США

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів