У Львові тролейбусний маршрут № 22 повертається на вулицю Наукову (схема)

17:55 7 грудня 2021 р.

Фото до новини

На маршруті працюватиме 12 машин з орієнтовним інтервалом 8 хвилин у час пік.

У зв’язку із закінченням основних робіт в межах проєкту «Реконструкція тролейбусної лінії на вул. Кульпарківській (від вул. Городоцької до вул. Наукової) у м. Львові», тролейбусний маршрут № 22 повертається на вулицю Наукову вже у четвер, 9 грудня, у тестовому режимі. Про це повідомила пресслужба ЛМР, пише Dailylviv.com.

Як зазначили у ЛКП «Львівелектротранс», на маршруті працюватиме 12 машин з орієнтовним інтервалом 8 хвилин у час пік.

Повноцінного відновлення маршруту слід чекати після закінчення реконструкції вулиці Степана Бандери.

Варто зазначити, що контракт на реконструкцію тролейбусної лінії на вул. Кульпарківській продовжено до кінця лютого 2022 року, оскільки ще необхідно демонтувати старі опор, до яких прикріплені комунікації зовнішніх організацій.

Роботи в межах проєкту в повному обсязі фінансуються за кредитні кошти ЄБРР. Їхня вартість – 2,9 млн євро. Проєкт передбачає, зокрема, оновлення 3,4 км контактної мережі, влаштування фундаменту для нових опор, включно з улаштуванням кабельних вводів для кабелів освітлення, встановлення нових опор, заміну контактного проводу та  спецчастин, які забезпечують рух тролейбуса зі швидкістю не менше 40 км/год на усіх ділянках контактної мережі, заміну фідерних кабелів, які живлять контактну мережу загальною довжиною 2600 м.

Тролейбусна контактна мережа на вул. Кульпарківській експлуатується з 1979 року. Впродовж 42 років реконструкція на цій ділянці не проводилася, контактна мережа була зношена, що спричиняло часті обриви контактного проводу і затримки руху електротранспорту, відповідно, підприємство зазнавало значних збитків.

Відповідно до Правил експлуатації трамваю і тролейбуса, контактна мережа підлягає заміні кожних 15 років. Також кабельні лінії живлення контактної мережі експлуатувались більше 30 років і потребували заміни.

Львівелектротранс хоче збільшити штат водіїв евакуаторів

У Львові розшукують власників мереж, які використовують опори ЛКП Львівелектротранс на вулиці Кульпарківській

Львів заборгував працівникам Львівелектротрансу 23 млн грн зарплати

Оновлено розклади руху та випуск рухомого складу на усіх трамвайних та тролейбусних маршрутах Львова

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів