Львівелектротранс має ніч, щоб дати живлення трамваям

21:25 10 серпня 2021 р.

Фото до новини

ЛКП «Львівелектротранс» розробив два варіанти розвитку подій на завтра.

За словами заступниці міського голови з питань житлово-комунального господарства Ірини Маруняк, працівники ЛКП «Львівелектротранс» сьогодні працюватимуть максимально довго, ймовірно й усю ніч, щоб ліквідувати пошкодження на підземних кабельних лініях та відновити живлення. Відтак рух трамваїв у звичному режимі має бути відновлено вже завтра зранку.

Про це повідомила пресслужба ЛМР, пише Dailylviv.com.

«Виявлено порив на резервному кабелі живлення на вул. Виговського. Працівники там працюють увесь день. Знайшли порив і ставлять муфту в місці пориву. Крім того, знайшли ще один порив на основному кабелі на вул. Городоцькій. Там також проводять роботи.

Кабелі є дуже старі, тому вони в такому поганому стані. Складність ситуації ще й у тому, що кабель є під теплотрасою і на глибині 2 – 2,5 метри. Люди вручну розкопували, бо техніку там залучати не можна, щоб не спричинити ще поривів. Це є дуже трудоємкі і складні роботи, тому потребують відповідного часу», - розповіла Ірина Маруняк.

Вона повідомила, що спільно з ЛКП «Львівелектротранс» було пропрацьовано два варіанти розвитку подій на завтра.

«Сьогодні на лінії був 21 трамвай. Ми їх витягали тягачем з депо і весь день вони курсували на маршрутах. Зараз трамваї з маршрутів з’їжджатимуть у депо на вул. Промислову. Там поміщається 22 трамваї, тому ще один трамвай буде туди переміщено про всяк випадок – якщо б не вдалось в повній мірі відновити живлення, щоб зранку вони всі могли вийти на лінії і курсувати. Водночас, люди працюватимуть максимально, ймовірно, і всю ніч і, думаю, вдасться запустити хоча б одну з ліній.

Якщо ж не вдасться відновити живлення, то ми запускаємо 22 трамваї з депо на Промисловій. І з 5 години ранку будемо витягати на лінії ще 20 – 30 трамваїв. Таким чином буде 50 трамваїв на лініях. Також керівник управління транспорту та керівник АТП-1 мають доручення, в разі потреби, додати автобуси на ті маршрути, де курсують трамваї – то є 45, 52, 53 тощо. Це у випадку необхідності. Це є план Б. Але план А – що ми таки запустимо один з кабелів, і завтра всі трамваї спокійно виїдуть на лінію», - наголосила заступниця міського голови.

Нагадаємо, вчора та сьогодні вночі з ладу вийшли дві кабельні лінії, що призвело до знеструмлення тягових підстанцій № 3 і № 7, які живлять трамвайне депо на вулиці Городоцькій та тролейбусні маршрути № 22 і № 32.

Міський електротранспорт запрацює повноцінно відразу ж після закінчення аварійних робіт. Мешканців Львова просять вибачити за тимчасові незручності.

Знеструмлено підстанції, які живлять трамвайне депо: у Львові вручну ліквідовують аварію

Тролейбуси на двох маршрутах не їздять, трамваїв курсує обмежена кількість: у Львові досі ліквідовують наслідки аварії

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів