У Львові планують новий тип тимчасового житла для переселенців: польсько-японська розробка

19:12 26 вересня 2022 р.

Фото до новини

Проєкт Національного реабілітаційного центру НЕЗЛАМНІ, напрацювання нового прототипу тимчасового житла для вимушено переміщених осіб та втілення культурних будівель у місті.

Ці теми сьогодні обговорили міський голова Львова Андрій Садовий і видатний японський архітектор Сігеру Баном, який цими днями завітав до Львова.

Про це інформує пресслужба ЛМР, пише Dailylviv.com.

Мер привітав гостя та розповів йому про актуальну ситуацію у Львові, а також презентував проєкт Національного реабілітаційного центру НЕЗЛАМНІ.

«Співпраця з вами розширить наші горизонти. Реабілітаційний центр дуже важливий для нашого майбутнього, і я дуже надіюсь співпрацювати з вами. Сподіваюсь, ви для себе заново відкриєте Україну і залишите свій слід у Львові.

Ми будемо інформувати вас щодо наших архітектурних конкурсів. Ваша участь буде великою честю для нас», - зазначив Андрій Садовий.

А відтак у межах зустрічі обговорили реалізацію у Львові нового прототипу тимчасового житла для вимушено переміщених осіб, зокрема з використанням матеріалу стирофом для утеплення. Відомо, що такий прототип наразі напрацьовують у Польщі спільно із Японським представництвом, а відтак планують доставити до Львова, аби реалізувати новий метод будівництва житла.

Також у місті розглядають кілька локацій, де, за ідеєю Сігеру Бана, можна було б реалізувати тимчасові мистецькі об’єкти.

Японський архітектор залишив запис у Книзі почесних гостей Львова.

«Я дуже надіюсь співпрацювати з вами та вашими людьми, щоб допомогти перебудувати соціальні простори для містян», - написав Сігеру Бан.

Довідка

Сігеру Бан – лауреат Прітцкерівської премії за 2014 рік, що співвідносна Нобелівській премії, але у архітектурі. У своїх роботах розробник часто використовує дешеві матеріали: папір, бамбук, тканину. Також відомий архітектор проєктує житло для людей, які залишились без даху над головою.

Житло для ВПО на Львівщині облаштують у гуртожитках, клубах і амбулаторіях, які не використовують

Усі переселенці покинули львівські школи

Львівщина оголосила про викупівлю житла для вимушених переселенців

На Львівщині будуватимуть житло для вимушено переміщених осіб: вже є 92 ділянки площею 582 га



 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів