Усі громадські заклади в критичній ситуації використаємо під тимчасове житло для ВПО, - Козицький

19:23 18 вересня 2022 р.

Фото до новини

Львівщина підписала Меморандум про співпрацю в розміщені нової хвилі ВПО з 28 благодійними організаціями і фондами. 160 мільйонів гривень з обласного бюджету надано на забезпечення додаткових місць проживання.

Про це повідомив очільник Львівщини Максим Козицький в ефірі ТРК «Перший Західний» 17 вересня, пише Dailylviv.com.

«Ми завжди кажемо, що ми приймемо всіх, хто до нас звернеться. І це справді так! Це питання забезпечення якісних умов проживання. В разі критичної необхідності ми розуміємо, що всі громадські заклади можна буде використати під тимчасове житло.

Щодо програм, які діють на території Львівщини, ми підписали Меморандум (про співпрацю у цьому напрямі – прим. авт.) з 28 благодійними організаціями і фондами. 160 мільйонів гривень з обласного бюджету виділили на те, щоб забезпечувати додаткові місця. Зараз триває реконструкція 25 закладів профтехосвіти (їхніх гуртожитків) для того, щоб забезпечити додатково 3000 якісних місць для перебування внутрішньо переміщених осіб.

Щодо осіб старшого віку та (пацієнтів – авт.) психоневродиспансерів, то на Львівщині з 14 закладів, які вже, на жаль, переповнені, в 11-х створюємо додаткові місця.

Львівщина завжди радо зустріне українців, які опинилися в біді. Ми всі – одна держава. І наше завдання – забезпечити теплом, їжею, житлом будь-кого, хто звертається до нас», – наголосив Максим Козицький.

Він також розповів, що у межах співпраці з Луганською ОВА на Львівщині облаштовуватимуть ліжкомісця у визначених об’єктах саме для переселенців з Луганщини. Скільки буде таких ліжкомісць та в яких саме об’єктах –  наразі узгоджують.

Переселенці з району Донеччини одержать повну підтримку на Дрогобиччині

Житло для ВПО на Львівщині облаштують у гуртожитках, клубах і амбулаторіях, які не використовують

Усі переселенці покинули львівські школи

Львівщина оголосила про викупівлю житла для вимушених переселенців

На Львівщині будуватимуть житло для вимушено переміщених осіб: вже є 92 ділянки площею 582 га

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів