У Львові кілька сотень будинків без тепла

11:33 15 листопада 2022 р.

Фото до новини

Як повідомила Ірина Маруняк, заступниця міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства, станом на ранок 15 листопада, теплопостачальні підприємства міста подають опалення до 1706 будинків – це 80% від загальної кількості будинків з центральним опаленням.

Про це інформує пресслужба ЛМР, пише Dailylviv.com.

Без тепла залишається 428 будинків. Основна причина відсутності опалення – досі не розпломбовано лічильники газу в 75 котельнях. Відтак у мерії закликають працівників Львівгазу пришвидшити роботу з розпломбування, щоб тепловики могли подати тепло своїм споживачам.

«Вчора стартував опалювальний сезон для населення. Тепловики підготували свої об’єкти до роботи в зимовий період і готові подавати тепло до будинків.

За вчорашній день тепло відновили до 1706 будинків – це 80% від загальної кількості. Львівтеплоенерго відновило подачу тепла до 1388 будинків, а Залізничнетеплоенерго – до 318 будинків. Станом на ранок опалення взяло лише 1528 будинків – це 71%. Тобто 9% з тих будинків, до яких тепло подається, поки його не беруть.

Тепер, щодо тих будинків, до яких не вдалося відновити теплопостачання. Без тепла залишається більше 400 будинків, а також бюджеті установи, зокрема кілька шкіл.

Так, Залізничнетеплоенерго поки не може подати тепло до 204 будинків. Причина відсутності – працівники Львівгазу досі не розпломбували лічильники газу у 4 котельнях, які обслуговують ці будинки. Тобто жодних затримок з боку тепловиків нема.

Львівтеплоенерго поки не відновлено теплопостачання до 224 будинків. Тут основною причиною також є нерозпломбовані лічильники газу на котельнях.

Хочу відзначити, що ми проводили численні наради з газовиками, скерували ряд листів, щоб розпломбовували лічильники газу на котельнях, однак станом на сьогодні маємо 75 котелень запломбованих. З них 32 котельні обслуговують бюджетні заклади, зокрема школи, а 43 котельні забезпечують подачу тепла до житлових будинків. Відтак, просимо Львівгаз пришвидшити процес розпломбування лічильників у котельнях, щоб не створювати соціальну напругу і тепловики мали змогу подати тепло до своїх споживачів», - наголосила Ірина Маруняк.

Теплові пушки, генератори: Козицький розповів, як грітиметься Львівщина у разі ракетних ударів

Львів купує дуже багато буржуйок: Садовий розповів про підготовку до зими

Мер Львова розповів, як місто готується до зими під час війни (відео)

У житлових будинках Львова вже встановлюють металеві печі

У Львівській міській раді перевіряють пічки, які не працювали 30 років

Не лише дрова: у Львові повідомили про розподіл обов'язків між владою і мешканцями до зими

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів