У Львові дали згоду на будівництво масштабного офісно-комерційно-житлового комплексу з укриттям в паркінгу

19:14 26 травня 2023 р.

Фото до новини

У Львові на вул. Стрийській, 129 збудують багатофункційний комплекс з офісними приміщеннями та житловими квартирами на верхніх поверхах. У межах ділянки забудовник зобов’язався також звести дитячий садок та облаштувати доброустрій озера.

Про це інформує пресслужба ЛМР, пише Dailylviv.com.

Сьогодні виконком Львівської міської ради затвердив містобудівні умови та обмеження на будівництво багатофункційного комплексу з вбудовано-прибудованими приміщеннями громадського призначення, житловими одиницями у верхніх поверхах, підземною автостоянкою, дитячим дошкільним закладом, трансформаторною підстанцією та даховою котельнею на вул. Стрийській, 129.

Комплекс площею понад гектар зводитиме ТзОВ «Міська околиця» в зоні Г-2 – торгово-ділові зони місцевого значення відповідно до плану зонування територій Сихівського району. Тут передбачені також об’єкти торгово-розважальної та ринкової інфраструктури.

Міксований об’єкт – 8 тисяч квадратних метрів офісних площ, окрім того – комерційні площі та великий паркінг. На нашу думку, міксованість цього комплексу дасть можливість жити йому і вдень, і вночі. Вдень більше використовуватись працівниками офісів та комерцією, а ввечері – мешканцями», – розповів головний архітектор міста Антон Коломєйцев.

Для посилення соціальної інфраструктури в цьому районі на території комплексу зведуть дитячий дошкільний заклад площею 600 метрів квадратних. Також забудовник зобов’язався облаштувати підземні контейнери роздільного збору твердих побутових відходів та доброустрій території.

«Щодо водойми, яка там є – пропонуємо зберегти її в ландшафті і збирати в неї дощову воду, а біля неї можна облаштувати відкритий майданчик», – запропонував головний архітектор Львова.

Представники забудовника, які долучились до засідання виконкому онлайн, підтвердили наміри зведення дитсадка під ключ: з умеблюванням та вентиляцією, який згодом передадуть на баланс міста. Також на території встановлять дитячий майданчик та облаштують озеро. Водойму будуть використовувати для ливневої компенсації при значних опадах.

Міський голова наголосив на необхідності спорудження укриття в комплексі. Воно, за словами представників забудовника, передбачено в підземному паркінгу.

«Я прошу звернути на це особливу увагу. Оскільки площа забудови немала – це і офісні, і житлові приміщення, а ми живемо в часі війни, тому ці приміщення мають бути належно облаштовані: вода, аптечка, щоб люди, за потреби, мали змогу там перебувати довший час. Ми мусимо розуміти свою відповідальність за це», – зауважив Андрій Садовий.

У мерії Львова згадали, що забудовник житла мав спорудити садки та школи

У мікрорайоні Під Голоском збудують школу, а не багатоповерхівки, - заступник Садового

У Львові перший забудовник спорудить школу, щоб привабити мешканців до свого житла

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів