На площі Петрушевича збудують підземний паркінг на 100 автомобілів

18:27 2 грудня 2022 р.

Фото до новини

У Львові завершують підготовку пілотного проєкту концесії з будівництва підземного паркінгу на площі Є.Петрушевича. Сьогодні виконком затвердив Висновок про доцільність його реалізації.

Про це інформує пресслужба ЛМР, пише Dailylviv.com

Як пояснила керівниця юридичного департаменту Гелена Пайонкевич, далі відповідну ухвалу винесуть на розгляд сесії міської ради, а відтак – проєкт реалізовуватимуть на умовах договору концесії.

Зі слів Андрія Павліва, начальника управління інвестицій та проєктів департаменту економічного розвитку ЛМР, архітектурна концепція проєкту передбачає будівництво інвестором підземного однорівневого паркінгу площею 3017,39 м.кв, який буде знаходитися у верхній частині площі. Сама площа буде збережена і навіть збільшена внаслідок ліквідації надземного паркінгу, який зараз там знаходиться. Також він зазначив, що враховуючи теперішні виклики, паркінг виконуватиме функцію захисної споруди цивільного захисту (укриття) у випадку ракетних загроз. Тому підготовку проєкту було продовжено під час воєнного стану.

«Загальна вартість проєкту становить 150 млн грн. Кількість паркомісць, які буде облаштовано – 100, і 20 з них будуть із зарядками для електромобілів. Якщо ухвала буде підтримана депутатським корпусом – розпочнеться підготовка концесійного конкурсу для залучення інвестора (концесіонера). А безпосередня реалізація проєкту може розпочатися наступного року», - розповів Андрій Павлів.

Він також пояснив, що інвестор отримуватиме дохід через плату користувачів за паркування, а також за надання послуг зі зарядження електромобілів. Державна та міська фінансова участь не передбачаються. Земельна ділянка та споруда паркінгу залишаться у власності громади. Інвестор отримує їх на праві користування.

У Львові планують облаштувати паркінг на площі Петрушевича

У Львівській міськраді немає зауважень щодо паркінгу на вулиці Володимира Великого

Три секції багатоповерхівок збудують на місці паркінгу у Львові. Генплан і мешканці - проти

«Львівавтодор» облаштує підземний паркінг

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів