«Львівавтодор» облаштує підземний паркінг

12:20 24 січня 2020 р.

Фото до новини


Фото: city-adm.lviv.ua

На площі Петрушевича у Львові буде підземний паркінг.

Про це повідомили в п’ятницю, 24 січня, у Львівській міськраді, де також розповіли, що виконавчий комітет ЛМР ухвалив сьогодні рішення про надання функцій замовника на проект будівництва підземного паркінгу на площі Петрушевича.

Заступник директора департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР Андрій Білий, — доповів на засіданні виконавчого комітету: «З метою пришвидшення процесу будівництва та проведення інвестиційного конкурсу, пропонується визначити «Львівавтодор» замовником на розроблення проекту, щоб паралельно до інвестиційного конкурсу ми розробили проект, і на завершення конкурсу вже мали розуміння, що будемо будувати», 

А міський голова Львова Андрій Садовий зазначив: «Наше завдання — якомога оперативніше збудувати підземний паркінг на площі Петрушевича. Будівництво паркінгу перед головним входом в університет імені Івана Франка відкладаємо, бо є труднощі через дебати в університеті. А в центрі міста паркінг однозначно має бути. До речі, від площі Петрушевича до центру міста, до Ратуші, йти вісім хвилин. Тому для людей з авто паркінг на площі Петрушевича - це дуже хороша пропозиція. Це нормально буде залишати там машину і пройтися пішки в центр. Тому також потрібно продумати пішохідну частину цього напрямку, щоб вона була комфортною і зручною, і людям було приємно прогулятися містом».

Як інформував «ЩЛ», надання містобудівних умов та обмежень на будівництво підземного паркінгу, яке включатиме реконструкцію скверу та площі Петрушевича, погодили на засіданні виконавчого комітету Львівської міської ради ще 22 березня 2019 року.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів