У Львові планують облаштувати паркінг на площі Петрушевича

15:30 4 жовтня 2018 р.

Фото до новини


Фото: drive.google.com

Комісія землекористування Львівської міськради підтримала на своєму засіданні проект ухвали «Про надання ЛКП «Львівавтодор» дозволу на виготовлення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки на площі Петрушевича».

Про це повідомили на інформаційному порталі депутатів Львівської міської ради, де також дослівно цитують із пояснювальної записки проекту ухвали: ««Львівська міська рада ухвалою №1966 «Про затвердження об’єкта інвестування – підземного багаторівневого майданчика для паркування на площі Петрушевича» від 17 травня 2017  року затвердила об’єкт інвестування – підземний паркінг на пл.Петрушевича. Орієнтовна площа – 0,1317 га у межах червоних ліній. Відповідно до детального плану території, земельна ділянка перебуває у зону ТР-2».

«Проектом ухвали пропонується надати Львівському комунальному підприємству «Львівавтодор» дозвіл на виготовлення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки орієнтовною площею 0,1317 га у межах червоних ліній на площі  Петрушевича для будівництва та обслуговування підземного багаторівневого паркінгу з реконструкцією існуючого громадського простору – скверу за рахунок земель, що не надані у власність або користування», – поінформували також на порталі депутатів Львівської міської ради.

Голова комісії Юрій Моравецький розповів: «Наразі триває відведення земельної ділянки на площі Петрушевича і підготовка до проектування. У зв’язку з тим, що з 27-го вересня вступило в дію нове законодавство щодо паркування автомобілів, тепер за паркування у неправильних місцях будуть санкції навіть без присутності водія. Тож це дуже вчасне рішення щодо побудови нової парковки. Адже водії запитують, а де паркувати автомобіль? У Львові дуже великий брак парковок, і якщо місто зробить хоча б щось в цьому напрямку, то всі мешканці будуть вдячні за це. І ми, як депутати, повинні такі речі підтримувати».

Натомість член комісії землекористування Ігор Зінкевич зазначив: «Незважаючи на важливість побудови багаторівневого паркінгу, важливо зберегти зелені насадження.  Щодо парковки на Петрушевича, я сподіваюсь, що Львівавтодор виставить проект на конкурс і з’явиться та людина, яка зможе реалізувати цей проект в центральній частині міста. Ми неодноразово чуємо про наміри будувати парковки, але на жаль, через різні ситуації, що складаються чи законодавчі, чи громадські, можливості їх реалізувати немає. Тому будемо дивитись, слідкувати за подіями, за конкурсом, які варіанти нам зможуть запропонувати для побудови паркінгу. З самого початку громадськість хвилювалась, чи залишиться зелена зона? Тож за інформацією управління, зелена зона має залишитись».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів