У Львівській міськраді немає зауважень щодо паркінгу на вулиці Володимира Великого

14:05 16 травня 2016 р.

Фото до новини


Фото: info.te.ua

На засіданні виконкому ЛМР заслухали інформацію про шість нових об’єктів щодо видачі містобудівних умов та обмежень.

«Сьогодні на засіданні виконавчого комітету Львівської міської ради заслухали інформацію управління архітектури щодо видачі містобудівних умов та обмежень», – повідомили в понеділок «Щоденному Львову» в прес-службі ЛМР, де також розповіли подробиці:

«Начальник управління архітектури Львівської міської ради Юліан Чаплінський поінформував сьогодні, 16 травня, на засіданні виконавчого комітету ЛМР: 

«На розгляд в управління подано шість нових об’єктів. Це реконструкція індивідуального житлового будинку на вулиці Некрасова, 55а з розширенням. Це будинок біля п’ятиповерхового будинку. Власник один. Це особняк, який не має історичної цінності. Не бачу перешкоди по цьому будівництву. 

Друге – це будівництво багаторівневого підземного паркінгу на вулиці Володимира Великого, 10. Це у складі великого торгового комплексу компанії РІЕЛ. Зауважень нема. 

Наступний об’єкт на вулиці Панаса Мирного, 24. Це територія поруч, де ми проводили конкурс на ІТ-комплекс. Наступна споруда після нього – це двоповерхова споруда, яку хочуть перетворити на офіс. Це наразі землі промислові.

Наступне – будівництво багатоквартирного житлового будинку на вулиці Личаківській, 154. Це колишня автостанція, яка по документах має договір оренди. Будемо давати відмову».

Натомість міський голова Львова Андрій Садовий зауважив: «Автостанції забудовувати не можна. Маю прохання вивчити всю юридичну частину. Нам потрібні простори. Треба там наводити лад. Не можна кожен вільний клаптик землі перебудовувати».

Начальник управління архітектури Львівської міської ради Юліан Чаплінський поінформував також:

«Наступне – будівництво на вулиці Під Дубом, 26, це біля «Форуму Львів». Наразі ми притримуємо це рішення, оскільки чекаємо дозвіл від Мінкульту, бо це історичний ареал. Ми провели містобудівельну раду. Вежа була погоджена у 2009 році Мінрегіоном. Якщо Мінкульт підтвердить свій же висновок, будемо працювати».

Натомість міський голова Львова Андрій Садовий зауважив:

«Мене цікавить думка історичного середовища міста. Бо наші державні організації за подяки видають різні дозволи і потім пробують пояснювати, чому вони це робили. Ніхто на сьогодні не поніс покарання за ті дозволи, які видавались щодо міста Львова. Міністри міняються раз в рік. Крайніх знайти важко.

Це питання треба особливо вивчити. Треба бути у тісному контакті з тими людьми, які в Мінкульті видають дозволи. Зараз є новий міністр, він має бажання допомогти Львову. Тому у мене пропозиція – подумати про спільну зустріч з Мінкультом і щодо історичного середовища, і щодо всіх речей, які Мінкульт погоджує. Треба подумати, чи це правильно, що міністерство культури приймає рішення щодо Львова.

Прем’єр-міністр погодив ідею, щоб ці повноваження повернути місту. Можливо, підготувати зміни до законопроекту, щоб ми на місці видавали відповідні дозволи. Не пригадую, щоб були зауваження до тих документів, які видавало управління охорони історичного середовища.

Коли ці функції передали у Мінкульт, є десятки кричущих фактів порушення всіх можливих норм. Це треба повертати на місто, щоб це було під контролем громади, а поки цей закон не є проголосований, треба чітко з Мінкультом попрацювати, щоб жодне рішення вони не давали без нашого чіткого висновку. Коли забудівельник ігнорує місто Львів, напряму їде в Київ, такі речі недопустимі».

Юліан Чаплінський розповів також: «Наступне – це будівництво на вул Біговій. Там був погоджений детальний план території у 2013 році на 3 багатоповерхові будинки. Вони вздовж магістральної проектованої вулиці».

«Станом на зараз там нема нічого. Вони отримали цю ділянку у 2007 році. Там була невелика будівля», - додав, в.о. директора департаменту містобудування Сергій Коровайник. 

Натомість Андрій Садовий зауважив: «Це питання треба вивчити з юридичної точки зору, містобудівельної, враховуючи сьогоднішню практику. В комплексі це питання треба виносити на виконавчий комітет. Якщо це вільна ділянка і там можна будувати, то варто було б продати її з аукціону, виставити на торги». 

Нагадаємо об’єкти, які обговорювали на засіданні виконавчого комітету: 

реконструкція індивідуального житлового будинку на вулиці Некрасова, 55-а у Львові з розширенням за рахунок надбудови;

будівництво першим окремим відділом капітального будівництва Державної прикордонної служби України багаторівневого підземного паркінгу на вулиці Володимира Великого, 10;

реконструкція лабораторно-виробничого корпусу під офісні приміщення з надбудовою та влаштуванням дахової котельні на вулиці Панаса Мирного, 24;

будівництво багатоквартирного житлового будинку на вулиці Личаківській, 154;

будівництво багатоквартирного житлового будинку на вулиці Під Дубом, 26;

будівництво багатоквартирних житлових будинків на вулиці Біговій, 17». 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів