Головний архітектор Львова буде обраний на конкурсі

11:28 21 жовтня 2019 р.

Антон Коломєйцев

Антон Коломєйцев
Фото: Zaxid.net

Міський голова Львова поклав обов'язки керівника міського управління архітектури та урбаністики на доцента кафедри архітектурного проектування та інженерії Інституту архітектури Національного університету «Львівська політехніка» Антона Коломєйцева.

Про це повідомили в понеділок, 21 жовтня, у Львівській міськраді, де також розповіли, що головний архітектор Львова Юліан Чаплінський перейшов працювати у міністерство розвитку громад і територій. Відтак, Антон Коломєйцев працюватиме головним архітектором Львова за контрактом до часу проведення конкурсу, на якому буде обраний новий керівник міського управління архітектури та урбаністики на Антона Коломєйцева.

Міський голова Львова Андрій Садовий зазначив під час ранкової наради: «Антон Коломєйцев почав працювати за контрактом на посаді головного архітектора. Ще буде проведений конкурс, звичайно, зі залученням Спілки архітекторів. Це серйозна ділянка роботи, тому має бути максимальна координація. Питання архітектора міста — це великий статус, це людина, яка має прогнозувати майбутнє. Антон володіє німецькою і англійською мовами та завжди був партнером у роботі з «GIZ». Він дуже допоміг нам при розробці інтегрованої концепції розвитку, саме тому йому і вдасться завершити процес її модерації».

Уже колишній наразі головний архітектор Львова також повідомив: «Антон був членом містобудівельної ради та має великий досвід викладання. Він – наймолодший кандидат архітектури в історії незалежної України у «Львівській політехніці». Найголовніше те, що містам потрібні зараз не архітектори, а урбанпленери і Антон є найліпшим спеціалістом у цій площині, адже має великий багаж знань. Він знає про тенденції у всій Європі, тому я думаю, що спільнота зустріне це радісно та позитивно».

Професор, директор Інституту архітектури й завідувач кафедри дизайну та основ архітектури Національного університету «Львівська політехніка», доктор архітектури Богдан Черкес, зазначив: «Під час написання дисертації Антон дуже заглибився у теорію і практику містобудування. Цілий рік він навчався у технічному навчальному закладі у Відні, крім того, перебував в управлінні архітектури Відня. Я вважаю його дуже освіченою, спокійною та підготовленою людиною. Він блискуче володіє німецькою та англійською мовами. Антон брав участь у великій кількості воркшопів з розвитку Одеси, Харкова та Відня. Я вважаю, що він повністю підготовлений до тих завдань, які перед ним стоятимуть».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів