У бюджетах 18 тергромад бракує коштів на виплату заробітної плати. Ситуація може погіршитися

20:25 28 жовтня 2021 р.

Фото до новини

За підсумками дев’яти місяців поточного року департамент фінансів облдержадміністрації склав черговий рейтинг територіальних громад за окремими фінансовими показниками (динаміка доходів з/ф, індекс податкоспроможності, рівень дотаційності бюджетів та ін.).

Про це інформує пресслужба ЛОДА, пише Dailylviv.com.

«Рейтинг другий квартал поспіль очолюють - Славська і Львівська громади. Це є свідченням фінансового забезпечення і достатніх джерел наповнення та раціональне виконання видаткової частини місцевих бюджетів.

Як і в рейтингу за перше півріччя, твердо на своїх позиціях розмістилися Пустомитівська, Солонківська територіальні громади. Своїми позиціями помінялися Стрийська та Мурованська (остання опустилися з 5 на 6),  Підберізцівська і Зимноводівська громади (остання опустилася зі 7 на 8). Без змін замикають десятку Червоноградська і Жовтанецька громади», - розповів директор департаменту фінансів Олег Демків.

У бюджетах 18 територіальних громад ще бракує коштів на виплату заробітної плати у бюджетній сфері. Хоча порівняно із першим півріччям дефіцит ліквідовано на 60 млн грн і становить понад 70 млн гривень.

Найближчим часом ситуація може змінитися і на жаль не в кращу сторону, адже на це є певні причини. Основні з яких - це ріст цін і тарифів на енергоносії та прийняте урядом рішення з 30 жовтня переходу Львівської області до червоної зони карантину», - зазначив Олег Демків.

На Львівщині є дві найбагатші громади, а у двадцяти ОТГ немає грошей на зарплату

Ще 12 територіальних громад отримають кошти на проєкти регіонального розвитку. Перелік

Названо 11 тергромад Львівщини, які не виконали бюджетні показники

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів