Свиноферм і пташників на Львівщині стало ще більше, корівників - ще менше,- статистика

13:27 21 січня 2022 р.

Фото до новини

За попередніми даними головного управління статистики у Львівській області сільськогосподарське виробництво регіону за 2021 рік збільшилось на 5,6%. Основне зростання на рівні 10,1% зафіксовано у комерційному сегменті, у господарствах населення обсяг виробленої продукції збільшився лише на 1,2%.

Про це інформує пресслужба ЛОДА, пише Dailylviv.com.

У 2021 році, порівнянно з попереднім роком, виробництво продукції рослинництва збільшилось на 6,0%, продукції тваринництва – на 4,6%. У сегменті тваринництва  збільшення обсягів виробництва відбулось внаслідок зростання виробництва м’яса, в живій масі сільськогосподарських тварин, реалізованих на забій, цей показник збільшився на 10,4%. Також на 3,3% збільшилось виробництво яєць, одержаних від птиці свійської. Натомість на 8,3% скоротився валовий надій молока.

У господарствах усіх категорій, порівнянно з попереднім роком, збільшилась кількість свиней на 18,6%, птиці свійської – на 10,9%, але зменшилась кількість великої рогатої худоби на 12,3%. Кількість великої рогатої худоби на 1 січня 2022 року становила 126,6 тис голів (у тому числі корів – 76,0 тис голів), свиней – 430,0 тис голів, птиці свійської – 11,4 млн голів.

«Розвиток аграрного сектору регіону є наслідком правильно обраної стратегії розвитку галузі на рівні держави та області. Напрями фінансової підтримки постійно удосконалюються з урахуванням потреб суб'єктів господарювання. Акцент робиться на підтримці дрібного фермерства, що стимулює населення створювати власний бізнес на селі. У перспективі це  дозволить уповільнити тренд зменшення ВРХ у комерційному сегменті та відновити виробництво молока до рівня, відповідного до потреб молокопереробної галузі регіону.  У 2021 році на підтримку аграріїв Львівщини з державного та обласного бюджету було залучено понад 278 млн. грн, з яких майже 43 млн грн  було спрямовано на дотації та часткове відшкодування витрат, пов’язаних з придбанням та утриманням ВРХ у господарствах Львівщини»,- зазначає директорка департаменту агропромислового розвитку Львівської облдержадміністрації  Тетяна Гетьман.

На Львівщині цьогоріч найбільше подорожчали крупи гречані та овочі

77 фермерських господарств Львівщини отримали на корів 9,5 млн грн

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів