77 фермерських господарств Львівщини отримали на корів 9,5 млн грн

18:10 1 листопада 2021 р.

Фото до новини

Департамент агропромислового розвитку Львівської облдержадміністрації виплатив фермерам кошти спеціальної бюджетної дотації за утримання корів всіх напрямів продуктивності. Фінансовий ресурс передбачений за програмою підтримки розвитку фермерських господарств згідно з наказом Міністерства аграрної політики та продовольства України від 8 жовтня № 265.

Про це інформує пресслужба ЛОДА, пише  Dailylviv.com.

У 2021 році на державну підтримку розвитку фермерських господарств передбачено - 200,0 млн грн. в цілому по Україні, зокрема на напрям спеціальної бюджетної дотації за утримання корів всіх напрямів продуктивності – 60,0 млн грн.

Спеціальна бюджетна дотація за утримання корів усіх напрямів продуктивності нараховувалась у розмірі 5000 грн за одну голову, але не більше 250,0 тис грн. одному фермерському господарству.

Отримувачами  такої дотації є фермерські господарства, в т.ч. сімейні фермерські господарства, які утримують п’ять і більше корів, ідентифікованих та зареєстрованих відповідно до законодавства.

Вищезазначену дотацію отримали 77 фермерських господарств Львівщини, в яких станом на 1 липня поточного року було 2522 корів, ідентифікованих і зареєстрованих у Реєстрі тварин. Нарахована та виплачена сума дотації складає 9 млн 575 тис грн на поголів’я 1915 корів.

Як зазначає директор департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Тетяна Гетьман, Львівщина вже другий рік поспіль посідає перше  місце серед областей України з освоєння коштів дотації за утримання корів за всіма критеріями: за кількістю фермерських господарств області, кількістю корів та сумою дотації.

"Приріст поголів’я корів за нарахованою дотацією у фермерських господарствах складає 48 % порівнянно з минулим роком. Зростає зацікавленість особистих селянських господарств, які утримують більше 5-ти корів, до офіційної реєстрації сімейних фермерських господарств та участі у державних програмах підтримки.

Упродовж 2020-2021 років у галузі тваринництва створено 39 сімейних фермерських господарств, які можуть залучати для розвитку власного бізнесу всі інструменти фінансової  підтримки з обласного і державного бюджетів. Державна дотація спрямована на підтримку розвитку малих товаровиробників, зокрема на  збільшення кількості поголів’я молочного стада та виробництва молока", - наголосила Тетяна Гетьман.

Безповоротна фіндопомога не більше 300 тис грн: зміни до програми підтримки сільського господарства на Львівщині

Сільгоспкооператив на Львівщині може отримати 200 тис грн

24 млн грн компенсацій отримають садівники на Львівщині. Найбільше - за будівництво холодильників

Від 500 тис грн допомоги фермерам, які постраждали через негоду: у ЛОР пропонують нову програму

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів