Від 500 тис грн допомоги фермерам, які постраждали через негоду: у ЛОР пропонують нову програму

00:00 5 березня 2021 р.

Фото до новини

Заступник голови Львівської обласної ради Юрій Холод пропонує створити нову обласну програму для допомоги фермерам, які постраждали від наслідків негоди.

Про це інформує пресслужба ЛОР, пише Dailylviv.

Про це йшлося під час засідання комісії з питань діяльності агропромислового комплексу, підприємництва та інвестицій облради.

Він наголошує, що цьогорічні сніги винищили багато майбутнього врожаю, особливо у секторі ягідництва. Дати собі раду самотужки з наслідками цієї, а також будь-якої іншої сильної негоди дрібним фермерам буває надто важко. Часто вони, до того ж, є зв‘язані зобов‘язаннями попередніх кредитів, тому не мають можливості отримати необхідні кошти.

«Очікувати на особливу підтримку резервних фондів громад та держави в часі пандемії - наївно. Ми мусимо самі говорити про нові чіткі програми і зі страховими фондами, і з самим, у межах програми АПК для області створити окрему підпрограму для безповоротного відшкодування втрат фермерів внаслідок негоди. Якщо шукати гроші в обласному бюджеті, то вони є. Просто варто проаналізувати та переглянути  утриманські видатки, і перепрофілювати їх у сектор розвитку», - зазначив Юрій Холод.

Комісія підтримала пропозицію заступника голови Львівської обласної ради та постановила повернутися до цього питання при внесенні змін до галузевої програми і передбачити фінансування для відповідної підтримки фермерів вже наступного року.

«Така допомога нам справді потрібна, - каже фермер-ягідник, власник господарства «ФайнаБеррі» Микола Стецьків, теплиці якого також не витримали снігового навантаження у лютому. - Гранична сума допомоги могла б стартувати з 500 тисяч гривень. Вже це для малих фермерів було б великою допомогою».

Тим часом, Юрій Холод також звернувся також до департаменту агропромислового комплексу ЛОДА, аби отримати і оприлюднити перелік усіх нині наявних джерел фінансування для підтримки дрібних фермерів, які також планує опублікувати в одному місці для зручності господарів.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів