США вилучають зі стратегічних запасів 15 млн барелів нафти, щоб стабілізувати ціни на енергоносії у всьому світі

11:56 19 жовтня 2022 р.

Фото до новини

Уряд США планує вилучити 15 мільйонів барелів нафти зі своїх стратегічних запасів. Як повідомили у Білому домі, сира нафта надійде на ринок у грудні.

Про рішення пустити в дію резерви у середу оголосить президент Джо Байден. 

Про це інформує Польське радіо, пише Dailylviv.com.

Після початку війни в Україні та різкого зростання цін на нафту на світових ринках президент Джо Байден оголосив про вилучення ста вісімдесяти мільйонів барелів сирої нафти зі стратегічних запасів. 15 мільйонів барелів, які надійдуть на ринок у грудні, є останньою партією у цьому пакеті.

Метою вилучити нафти зі стратегічних запасів була стабілізація цін на енергоносії у всьому світі та зниження цін на пальне в США. Ціна на бензин, яка кілька місяців тому в США становила в середньому 5 доларів за галон, впала більш ніж на долар.

Рішення вилучити 15 млн барелів нафти зі стратегічних запасів ухвалили невдовзі після того, як ОПЕК оголосила про скорочення видобутку нафти на 2 млн барелів вдень.

Уряд Джо Байдена звинуватив Саудівську Аравію, лідера організації, у прихильності до Москви, підтримуючи високі ціни на нафту, головне джерело доходу Росії. Проте американські республіканці кажуть, що адміністрація намагається знизити ціни на пальне напередодні виборів до Конгресу.

Стратегічні запаси нафти США можуть вмістити понад сімсот мільйонів барелів. Нині вони містять трохи більше, ніж чотири сотні мільйонів.

Росія подвоїла доходи від експорту енергоносіїв з початку вторгнення в Україну

Росія окупувала майже половину усіх викопних ресурсів України

Данія запровадила мораторій на купівлю російської нафти

Європа буде готова до зими з 1 жовтня: російський газ замінить СПГ

У Німеччині газові резерви формує не держава, а Ґазпром: ЄС хоче запровадити спільні закупівлі газу

 

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів