Росія окупувала в Україні понад 100 родовищ корисних копалин: які

15:46 13 серпня 2022 р.

Фото до новини

Україна втратила 63 відсотків покладів вугілля, 11 відсотків родовищ нафти, 20 відсотків родовищ природного газу.

Частина родовищ була захоплена після анексії Криму 2014 року, пише The Washington Post, чию публікацію передрукувала DW, зазначає Dailylviv.com.

Росія взяла під контроль чимало українських родовищ корисних копалин, вартість яких оцінюється в 12,4 трильйона доларів, повідомила газета The Washington Post (WP) з посиланням на аналіз, проведений на замовлення канадською аналітичною компанією SecDev.

За підрахунками експертів, Україна втратила 63 відсотків покладів вугілля, 11 відсотків родовищ нафти, 20 відсотків родовищ природного газу, 42 відсотки родовищ металів і 33 відсотки родовищ рідкісноземельних корисних копалин, у тому числі літію. При цьому частина цих природних багатств була захоплена Москвою ще після російської анексії Криму у 2014 році.

За час війни в Україні Росія прибрала до своїх рук 41 родовище вугілля, 27 родовищ природного газу, 14 родовищ пропану, 9 родовищ нафти, шість родовищ залізної руди, два родовища титанової руди, два родовища цирконієвої руди, а також по одному - урану, золота і великий кар'єр з видобутку вапняку, який раніше використовувався для виробництва сталі в Україні.

Україна має в своєму розпорядженні один з найбільших у світі запасів титанової і залізної руди, невикористаних родовищ літію і величезні родовища вугілля, що вкупі вартують десятки трильйонів доларів, зазначає WP. Більша частина вугільних родовищ зосереджена на Сході України, де площа окупованих територій є особливо великою.

На думку WP, якщо Кремлю вдасться анексувати захоплену ним українську територію, то Київ втратить доступ майже до двох третин своїх родовищ вугілля. Україна також позбудеться інших природних ресурсів, у тому числі природного газу, нафти і рідкісноземельних мінералів, необхідних для деяких високотехнологічних компонентів, а це, своєю чергою, може ускладнити для Західної Європи пошук альтернатив імпорту з Росії і Китаю.

Росія окупувала майже половину усіх викопних ресурсів України

Окуповані території рашисти готують до рублевої зони

Жертвами окупантів найчастіше стають чоловіки призовного віку, - ГРУ Міноборони

Україна повинна вигнати росіян з усіх своїх територій, в тому числі й Криму, - Елізабет Трасс

Окуповані території України звільнятимуть у три етапи

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів