Повна заборона на експорт нафти: шостий пакет санкцій ЄС проти росії

10:16 4 травня 2022 р.

Фото до новини

Європейський Союз повністю припиняє експорт російської нафти та нафтопродуктів у відповідь на агресію росії проти України.

Про це сьогодні у Страсбурзі заявила президентка Європейської Комісії Урсула фон дер Ляєн, яка представила шостий пакет санкцій ЄС проти Росії, а також намір Європейського Союзу взяти участь у повоєнному відновленні України та її економіки, повідомляє кореспондент Укрінформу, пише Dailylviv.com.

Шостий пакет європейських санкцій проти Росії включатиме не лише нафтове ембарго, а й відключення від SWIFT трьох російських банків. До них точно потрапить Ощадбанк. Двома іншими фінустановами, ймовірно, стануть Московський кредитний банк та Россільгоспбанк. Також буде відключення трьох російських пропагандистських каналів у ЄС.

"Ми знижуємо швидкість Ощадбанку – найбільшого банку Росії – та двох інших великих банків. Ми також забороняємо доступ до нашого ефіру трьом великим російським державним мовникам, які агресивно поширюють путінську брехню та пропаганду", – заявила фон дер Ляйєн.

Росія подвоїла доходи від експорту енергоносіїв з початку вторгнення в Україну

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів