Перші партії обладнання зі США уже використовують для ремонту пошкоджених енергомереж

13:14 27 грудня 2022 р.

Фото до новини

США надсилають обладнання для ремонту українських електромереж.

Про це інформує Генштаб ЗСУ, пише Dailylviv.com.

Невдалі намагання Росії на полях битв призвели до атак на критично важливу інфраструктуру України, що призвело до страждань і смертей українських мирних жителів.

Партнери України, включно зі Сполученими Штатами, роблять усе можливе, щоб зменшити шкоду, завдану ракетними ударами Росії по критичній інфраструктурі.

«Адміністрація працювала у партнерстві з Національними лабораторіями, промисловістю, комунальними службами та українським урядом щоб знайти доступне обладнання в США, яке можна було б доставити в Україну для екстреної підтримки», — повідомили представники Міністерства енергетики США U.S. Department of Energy.

Посадовці надали понад 53 мільйони доларів на підтримку електромережі України. «Обладнання, яке ми надаємо, є критично важливим для аварійного ремонту України перед обличчям нападів Росії», – заявили представники Міністерства енергетики США. «Ця підтримка допоможе Україні відновити магістраль своєї системи електропередачі, яка має вирішальне значення для того, щоб утримувати світло та тепло в домівках протягом зими».

Ці зусилля є частиною загальнодержавного підходу, який Сполучені Штати впроваджують після неспровокованого та жорстокого повномасштабного вторгнення росії до України. З 24 лютого 2022 року лише Міністерство оборони виділило Україні майже 20 мільярдів доларів на безпекову допомогу.

Мільйони українців відчувають на собі наслідки ракетних атак росії, а Сполучені Штати є лише однією з багатьох країн, які допомагають Україні ремонтувати та підтримувати свою електромережу. «Ми продовжуватимемо ідентифікувати обладнання, яке можна надіслати зі Сполучених Штатів, на додаток до поточних зусиль з пошуку та придбання за кордоном обладнання, сумісного з українською системою», — сказали чиновники.

Міністерство енергетики знайшло обладнання, а Транспортне командування Збройних сил США  відправило його зі Сполучених Штатів, щоб  Україна його отримала. Перші партії обладнання зараз знаходяться в Україні, де електрики використовують його для ремонту пошкодженої інфраструктури.

Сполучені Штати та країни-партнери також швидко направляють засоби протиповітряної оборони в Україну, щоб вона могла захиститися від атак росії. «Ми надсилаємо в Україну низку засобів протиповітряної оборони», — сказав представник Міністерства оборони США. «Ми доставили в Україну перші два NASAMS [Національні перспективні зенітно-ракетні системи] і робимо протиповітряну оборону пріоритетом у нашій допомозі», — сказав чиновник.

Українські офіційні особи повідомляють, що системи США були надзвичайно ефективними у протидії продовженню ракетних і безпілотних атак Росії.

Трансформатори, газ, кошти: як Захід допомагає Україні відновити енергетичну інфраструктуру

12 країн поставлять в Україну 954 одиниці енергетичного обладнання. Хто допоможе

Електроенергія до весни не подорожчає

Україні дають з-за кордону більше тисячі генераторів. Потрібні - тисячі

Від початку повномасштабного вторгнення росія здійснила 126 атак на енергосистему України

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів