Новий тролейбусний маршрут у Львові з'єднає три райони (схема)

17:27 5 серпня 2022 р.

Фото до новини

У Львові з 10 серпня запрацює новий тролейбусний маршрут №38, зі сполученням пл. Кропивницького – вул. Хуторівка.

Цей маршрут стане 10-м у місті та з’єднає три райони – Сихівський, Франківський і Залізничний. Тролейбуси №38 курсуватимуть так: пл. Кропивницького – ТЦ «Скриня» – вул. Кульпарківська – вул. Володимира Великого – вул.Рубчака – вул. Стрийська – вул. Хуторівка» та у зворотному напрямі. Про це повідомила пресслужба ЛМР, пише Dailylviv.com

Загалом, довжина маршруту складає 18,5 км. На лінії працюватимуть вісім машин у робочі дні та сім – у вихідні.  Інтервал руху складатиме 10-11 хв.

Як зазначив директор департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури ЛМР Олег Забарило, цей маршрут передбачений у міській транспортній мережі. «Раніше за таким сполученням курсував автобусний маршрут №38. І аби забезпечити якісне сполучення між Сиховом та районом пл. Кропивницького, відкриваємо новий тролейбусний маршрут. Задля цього додатково облаштовували контактну мережу та нові платформи на вул.Кульпарківській», - розповів Олег Забарило.

Посадовець додав, що у місті є необхідна кількість рухомого складу, щоб забезпечити роботу ще одного тролейбусного маршруту.

«Ми дуже горді, що навіть у такий складний для держави час тролейбусна мережа Львова розвивається. Збільшення кількості маршрутів свідчить про те, що екологічно чистий транспорт є затребуваний. Сьогодні не маємо права розслаблятися –  працюємо для перемоги! Тримаємо лінію!», - підсумувала речниця ЛКП «Львівелектротранс» Оля Бачинська.

Загалом, на сьогодні у Львові працює 9 тролейбусних маршрутів. Щодня у будні на лініях курсує 68 транспортних одиниць, а у святкові дні – 49 тролейбусів.

У Львові побільшає громадського транспорту

82,5 млн. пасажирів скористалися електротранспортом Львова цього року

У Львові вже є близько 20 км смуг для проїзду громадського транспорту, а буде - більше

Нумерація львівських тролейбусів зміниться

На Львівщині 707 маршрутів пасажирських перевезень: нові автобуси потрібні

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів