Електробус їздитиме вулицями Львова вже цього року

17:28 11 грудня 2015 р.

Фото до новини


Фото: obozrevatel.ua

Якщо машина добре себе проявить, то розпочнуть її серійний випуск.

Перший в Україні електробус «Електрон» зроблено у Львові, і він буде їздити по вулицях міста вже в цьому році. Це сучасний, екологічно чистий транспорт підвищеної комфортності для пасажирів: безшумний, з кондиціонерами, автономним обігрівачем, ременями безпеки, пандусами, спеціально обладнаними місцями для інвалідів.

При під'їзді на зупинку трохи «присідає» для зручності посадки пасажирів. Електробус – 12-метровий і може перевозити до 100 пасажирів одночасно. Здатний проїхати без підзарядки батарей близько 200 кілометрів і розвивати швидкість до 70 км/год.

Для підзарядки електробуса потрібно шість-сім годин, але можлива і швидка зарядка 70% ємності батарей за 15-20 хвилин. Для робочої зміни звичайного автобуса потрібно витратити приблизно 2,5 тисячі гривень, для зміни електробуса – 250 гривень. Вартість електробуса – днев’ять мільйонів гривень.

Електробуси виробляють і в Польщі, Чехії, Китаї, але львівська машина приблизно в два рази дешевше і не поступається іншим за різними параметрами, у тому числі і пасажирського комфорту. Складанням електробуса займалося українсько-німецьке підприємство «Електронтранс», створене при концерні «Електрон».

Цього року Львів планує придбати лише один електробус. Проїзд у ньому буде коштувати стільки ж, скільки і в іншому електротранспорті.

Якщо машина добре себе проявить, то у Львові почнеться серійний випуск електробусів.

Про це повідомили сьогодні, 11 грудня, в інтернет-видання «IGotoWorld.com».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів