У Львові побільшає громадського транспорту

10:10 20 листопада 2018 р.

Фото до новини


Фото: city-adm.lviv.ua

Львівська міська рада отримає до кінця безпрецедентну кількість рухомого складу – 150 нових 12-метрових автобусів та 30 вживаних, але модернізованих і комфортних берлінських трамваїв

Про це повідомили у вівторок, 20 листопада, в прес-службі Львівської міськради, у планах якої на наступний рік – закупівля ще 100 нових автобусів, 50 тролейбусів та 10 трамваїв.

Як розповів заступник директора департаменту житлового господарства та інфраструктури Львівської міської ради Андрій Білий, цього року львівське комунальне АТП № 1 за погодженням з депутатами міської ради придбає на умовах фінансового лізингу 150 автобусів – 100 «МАЗів» і 50 «Електронів».

78 придбаних «МАЗів»АТП № 1 уже отримало. 47 із них курсують з них на маршрутах.

«Лише за два місяці «МАЗи» підсилили маршрути №1а, №2а, №3а, №16 та №46. Нові 12-метрові автобуси виїхали на маршрути №5а (площа Різні – Винники) та №47а (проспект Червоної Калини – станція Підзамче). Останній раніше курсував до площі Різні, а після конкурсу поїхав до станції Підзамче для зручності мешканців цього мікрорайону», – зазначив Андрій Білий.

«Готується підсилення випуском 12-метрових автобусів на маршрут №29 (Залізничний вокзал – Винники). Крім того, «АТП № 1» запустило експериментальний маршрут з Рясного через вулиці Левандівську й Сяйво до площі Кропивницького. Цей маршрут фактично замінив маршрут №49, роботу якого не зміг забезпечити приватний перевізник. Крім того, місто вже отримало всі 30 вживаних берлінських трамваїв, дев’ять з них переобладнали та сертифікували і вони вже курсують на маршруті №3 (площа Соборна – вулиця Княгині Ольги), а решту пристосовують до львівської вузької колії», – розповів Андрій Білий.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів