Німеччина спростить правила працевлаштування іноземців: хто матиме переваги

21:20 30 листопада 2022 р.

Фото до новини

Новий закон покликаний полегшити переїзд кваліфікованих фахівців до Німеччини. У деяких галузях іноземцю, який має достатній трудовий досвід, не доведеться домагатися визнання кваліфікації.

Про це інформує DW, пише Dailylviv.com.

Уряд Німеччини вирішив полегшити працевлаштування кваліфікованих працівників з-за кордону. Відповідно до схвалених у середу, 30 листопада, основних положень відповідного законопроєкту, іноземцям, які володіють німецькою мовою або працюють за однією з дефіцитних спеціальностей, дозволять в'їзд до ФРН навіть без таких документів, як свідоцтва про працевлаштування чи навчання.

Іноземцям, які мають професійну кваліфікацію, буде дозволено гнучкіше підходити до вибору робочого місця, тобто вони зможуть працювати не лише за спеціальністю, якій навчалися, а й за іншими. У деяких галузях, якщо людина має достатній трудовий досвід, їй доведеться домагатися визнання кваліфікації, що зазвичай займає тривалий час. Ті ж, хто не має професійної кваліфікації, отримають можливість отримати її в Німеччині.

Нові правила передбачають запровадження системи балів, які нараховуватимуть, наприклад, за кваліфікацію, професійний досвід чи знання мови.

Законопроєкт, покликаний підвищити привабливість роботи в Німеччині для фахівців із країн, які не входять до ЄС, має бути підготовлений у 2023 році.

У Німеччині планують спростити умови для набуття громадянства

Українці в Німеччини вважають російських дезертирів загрозою для ФРН

Шольц дав сигнал бізнесу - вкладати в Україну сьогодні як інвестицію у майбутню країну ЄС

Партія Шольца цілковито переглядає своє ставлення до Росії і називає чотири помилки

Шольц закликав розширяти ЄС на схід і пообіцяв дотримати слова перед Україною

Законодавчий орган ФРН визнав Голодомор геноцидом українців

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів