Львівський метод бджоловжалювання продублювали німецькою мовою (відео)

12:18 28 липня 2019 р.

Фото до новини

Фільм про львівський метод лікування бджоловжалюванням продублювали німецькою мовою.


Це вже третій переклад - після англійського та російського - документальної стрічки про львівський метод апітерапії, яку створили поляки.

Нагадаємо, відома у Європі польська фірма "Sądecki Bartnik", яка майже 50 років професійно займається бджільництвом, зняла фільм про львівського лікаря фізіотерапевта-апітерапевта Івана Пилипчука задля поширення його методу лікування бджоловжалюванням у Польщі.

Іван Пилипчук ще у 1981 році, за ініціативи головного лікаря Центральної транспортної клінічної лікарні у Львові Едуарда Гофмана, започаткував у цьому лікувальному закладі перше в світовій практиці відділення апіфітотерапії. Офіційною підставою для цього була "Інструкція щодо застосування апітерапії шляхом бджоловжалення" Міністерства охорони здоров'я колишнього СРСР, затверджена ще в 1959 році.

А через дев'ять років Іван Пилипчук відкрив ліцензований Міністерством охорони здоров'я України приватний лікувальний заклад, який під патронатом профспілки працівників атомної енергетики і промисловості займався лікуванням потерпілих від аварії на ЧАЕС.

"У 1993 році разом із доцентом Андрієм Лабінським на базі цього приватного лікувального закладу ми заснували кафедру народної і нетрадиційної медицини Львівського державного медичного університету імені Данила Галицького”, - говорить Іван Пилипчук.

За словами лікаря із понад 40-річним досвідом Івана Пилипчука, показами для бджоловжалювання є кілька десятків хворіб, перелік яких щоразу збільшується. 

- Наприклад, цукровий діабет був протипоказаний для лікування бджолами. Тож коли до мене в залізничну лікарню на сеанси бджоловжалювання приходили пацієнти з радикулітом, які були хворі ще й на цукровий діабет, вони це приховували, бо знали, що я за їхнє лікування з таким обтяжуючим діагнозом не візьмуся. Але після лікування радикуліту один з пацієнтів зізнався: «У мене цукор нормальний став». Після таких кількох повідомлень пацієнтів ми почали брати хворих з цукровим діабетом на лікування, і воно показало дуже добрі результати. Я вилікував десятки людей з цукровим діабетом, осільки бджоли відновлюють функцію підшлункової залози", - розповідає апітерапевт.

Сьогодні, за словами Івана Пилипчука, бджоли лікують захворювання в таких розділах медицини, як неврологія, гастроентерологія, психіатрія, кардіологія, гематологія, пульмонологія, ревматологія, інфекційні хвороби, хірургія, оториноларингологія, урологія, дерматологія, ендокринологія, а також - імунні розлади, патології мікроциркуляції, запальні захворювання.

Щоб професійно займатися апітерапією, Іван Пилипчук зі студентських років розводить і утримує бджіл. Має власну, збудовану за новітніми технологіями, мобільну пасіку, яка встановлена на вантажних автомобільних причепах, що дає змогу перевозити її на великі відстані в екологічно чисті місцевості. 

Зазвичай, пацієнтом апітерапевта стає людина, яка випробувала на собі всі можливості сучасної медицини. Щоразу сильніші дози медикаментів, щоразу більша їх кількість, - і все безрезультатно. Тож рятівною соломинкою часто стає повернення до методів, випробуваних століттями. Лікування бджоловжаленням, за словами Івана Пилипчука, практично не має протипоказів, а найпоширеніше твердження про те, що укус бджоли є важким алергеном і може призвести аж до анафілактичного шоку –  перебільшення. 

«Бджолина отрута малоалергенна, - акцентує лікар Пилипчук, - прояви алергії можливі менше, ніж у 2% людей. Анафілактичний шок трапляється вкрай зрідка. Набряк після укусу бджоли - нормальна реакція організму на бджолину отруту (апітоксин), але це аж ніяк не алергія». 

Оскільки бджола відома людству мільйони років, то отрута формувалася, відповідно, стільки ж. Причому, в організмі бджоли апітоксин міститься у двох «резервуарах», його компоненти не вступають у реакцію між собою і починають діяти, лише проникнувши у людський організм. Укус бджоли не нашкодить навіть дитині, але, на жаль, дітям радше пропишуть антибіотик, аніж порекомендують лікування продуктами бджільництва. Як наслідок, у переважній більшості молоді люди мають цілі «букети»  захворювань, у т.ч. й хронічних. 

Апітоксин - унікальний та універсальний за своїм складом засіб, який діє на рівні клітин і з яким не може порівнятися жоден фармацевтичний препарат. Бджолина отрута містить понад 70 біологічно активних речовин: до її складу, зокрема, входять мелітин, грудин, який впливає на нервову систему, м’язи, кров і кровообіг, адолапін - це надзвичайно дієвий знеболюючий засіб, потужніший, аніж наркотичні анальгетики, неорганічні кислоти і багато інших корисних речовин. Пептиди, що входять до складу бджолиної отрути, мають сильну протизапальну, знеболюючу, тонізуючу дію, - вже після перших сеансів апітерапії пацієнти з сильними хворобливими болями отримують бажане полегшення. Жало бджоли абсолютно стерильне, оскільки бджола жалить лише один раз, тож не може бути переносником захворювань. Це природний антибіотик, противірусний препарат, здатний проникати всередину клітини.

- В організмі людини апітоксин руйнує всі види пошкоджених клітин і водночас відновлює ріст молодих здорових клітин, - розповідає лікар Пилипчук. - Бджолина отрута діє комплексно. Наприклад: науково доведено, що, потрапивши в кровоносну систему природним шляхом, вона викликає гемоліз (руйнування) патологічно змінених еритроцитів, але ніяк не впливає на здорові еритроцити".

Фізіотерапевт-апітерапевт розповідає з власної практики про результати лікування бджолиними жалами.

- За допомогою бджолиної отрути можна відновити обмін речовин, а далі організм сам усе відрегулює»,- наголошує Іван Пилипчук. - Незамінна бджолина отрута також при захворюваннях нервової системи, при лікуванні розсіяного склерозу, паркінсонізму, парезів, паралічів і поліомієліту, при інсульті, інфаркті; при захворюваннях опорно-рухового апарату, шлунково-кишкового тракту та ін. Крім того, це природний гормональний препарат, що м'яко діє на всі ендокринні залози: гіпофіз, гіпоталамус, щитовидну залозу, наднирники, підшлункову залозу. Також чоловікам слід звернути увагу, що за допомогою бджіл можна вилікуватися від простатиту. А жінкам апітерапія допоможе позбутися запалення придатків, збоїв у менструальному циклі. Лікується жіноче й чоловіче непліддя. Бджолина отрута має потужний кроворозріджувальний ефект, це теж дуже актуально, тому що теперішні умови - малорухливий спосіб життя, харчування, стресові ситуації, - призводять до тромбоутворення.

За словами лікаря, єдина галузь медицини, щодо якої держава наклала заборону для апітерапії, - онкологія. Для цього є спеціалізовані лікарні.

- Але я знаю чимало випадків, коли онкохворі купували пасіку або їхали на пасіку і ціле літо жили там, приймаючи бджоловжалення. Неофіційна статистика показує, що 50% на 50% такі хворі виліковуються цілковито. Але оскільки немає спеціальних досліджень, то невідомо - на які клітини, на якій стадії хвороби і як діє бджолина отрута,- каже Іван Пилипчук. 

Середня безпечна доза для дорослої людини без ризику отруєння – до 100 бджоловжалень. 

Після атомного бомбардування Хіросіми й Нагасакі у Японії масово навчали охочих методам бджололікування, оскільки бджолина отрута вдесятеро знижує вплив радіоактивного опромінення на людину. В Країні cонця, що сходить, навіть поставили пам’ятник бджолі. 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів