Скільки біженців з України до Німеччини очікують цієї зими, - експертний прогноз

16:27 20 листопада 2022 р.

Фото до новини

Останнім часом мільйони людей в Україні страждають від відсутності доступу до електроенергії та опалення внаслідок обстрілів Росією енергетичних об’єктів.

«З цієї причини півмільйона жінок і дітей з України можуть приїхати до Німеччини в найближчі місяці», – сказав «Bild am Sonntag» дослідник міграції Ґеральд Кнауc. Про це повідомило Польське радіо, пише Dailylviv.com.

Російська армія свідомо атакує електростанції в Україні. Президент України Володимир Зеленський називає це «енергетичним терором», а український уряд очікує «найважчої зими в історії». Мета російських обстрілів – зробити зиму в Україні нестерпною та змусити людей втікати, зокрема й до Німеччини, повідомляє видання.

Мільйон українців уже прибув до Німеччини, і експерти очікують, що цієї зими приїде значно більше. «Уже зараз ми повинні підготуватися до того, що в найближчі місяці до Німеччини можуть прибути додаткові півмільйона жінок і дітей із України», – сказав «Bild am Sonntag» дослідник міграції Ґеральд Кнаус. На його думку, скільки людей змушені будуть покинути Україну, також залежить від допомоги, яку Німеччина надасть для відновлення місцевої інфраструктури. «Україна також потребує подальшої фінансової підтримки», — наголосив він.

Речник міністерства внутрішніх справ сказав виданню, що «скільки людей продовжуватимуть втікати до сусідніх з Україною країн, а також до Німеччини, залежить від жорстокості нападів Росії». За даними міністерства, подальший розвиток руху біженців неможливо достовірно спрогнозувати, але МВС очікує чергову хвилю біженців взимку.

Тільки в Берліні створюють місця ще для 10 тисяч біженців, зокрема, в ангарах колишнього аеропорту Темпельхоф, зазначає видання.

Солідарність з українцями в Німеччині залишається високою, але помітно знижується. На початку війни 73 відсотків людей у ​​Німеччині були за прийняття біженців із України, тоді як у п’ятницю, 18 листопада,  це було лише 58 відсотків. 31 відсоток — проти, згідно з дослідженням інституту INSA для «Bild am Sonntag».

90% біженців з України у Польщі й Німеччині виконують не ту роботу

Позиція Німеччини щодо України докорінно змінилась, - Шольц

Українські біженці значно підвищать економічний потенціал Польщі

Кількість біженців, які повернулися в Україну за останній місяць, зросла на 24%: скільки їх

У червні найбільше біженців з України прийняли чотири країни ЄС

Біженці з України в час війни: 7 країн, через які виїжджали, - дані ООН

Біженці за кордоном будуть отримувати всі соціальні виплати і пенсії

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів