230 підприємців Львівщини отримають на розвиток бізнесу 54 млн грн

14:00 22 листопада 2022 р.

Фото до новини

Упродовж останніх трьох хвиль розгляду документів, поданих учасниками програми «єРобота» для отримання мікрогрантів на започаткування або розвиток бізнесу, за кількістю схвалених позитивних рішень Львівщина стабільно займає лідерські позиції серед областей в Україні.

Як інформують у Львівському обласному центрі зайнятості Львівська область посідає друге місце після Київської, пише Dailylviv.com.

Так, від старту програми, тобто з липня цього року, 229 осіб, бізнес-плани яких розглядала комісія Львівського обласного центру зайнятості, вибороли право на отримання державних коштів для організації або розбудови підприємництва.

Найбільш поширені види діяльності: переробна промисловість, надання послуг у сферах освіти, охорони здоров’я, краси, відпочинку, харчування, комп’ютерного програмування, робота у сфері торгівлі та ін. Дехто з учасників програми буде пекти хліб і хлібобулочну продукцію, виготовляти вироби з дерева, шити одяг, займатися вирощуванням свійських тварин та іншими видами сільського господарства.

«З-посеред заявників – 49 фізичних осіб, охочих започаткувати власну справу, 147 діючих підприємців і 33 юридичні особи, які розширять межі бізнесової діяльності. Майже 70% учасників програми – особи віком від 20 до 40 років, 80 % – з вищою освітою. Кожен з них отримає фінансування у розмірі до 250 тис грн, а загальна сума грантової допомоги на Львівщині становить майже 54 млн грн»,- розповів керівник обласного центру зайнятості Василь Барилюк.

Відповідно до поданих бізнес-планів в області створять 529 нових робочих місць.

Переможці перших чотирьох хвиль розгляду заяв уже отримали кошти, які використовують на закупівлю необхідного обладнання, матеріалів, сировини, програмного забезпечення, оплату послуг з маркетингу, реклами, оренди нежитлових приміщень, лізингу та ін.

Нагадаємо, що охочі стати підприємцями та бізнесмени з досвідом можуть скористатися урядовою ініціативою, подавши через портал «Дія» (https://is.gd/KT7RoW) заяву і бізнес-план у термін до 12.12.2022 року.

На Львівщині дають гранти до 250 тис грн: в які бізнеси вкладають

Мікрогранти для аграріїв Львівщини на суму 1,9 млн. грн: хто отримав гроші

Назвали актуальні у Львові і області професії, які сподобаються жінкам. Де здобути (відео)

Працювати лише за їжу і житло: на що ще готові українці в Європі - соціологія

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів