На Львівщині буде ще один лохиновий сад: кому дали гроші

11:15 20 вересня 2022 р.

Фото до новини

У межах урядової програми «єРобота» з підтримки сільгоспвиробників у вигляді грантів Львівщина отримала ще одну погоджену заявку на суму 3,5 млн. гривень на створення і розвиток садівництва.

Про це інформує пресслужба ЛОВА, пише Dailylviv.com.

До попередніх двох учасників (ТзОВ «Агрофрутіка Бишків» Львівського району, ТзОВ «Органік Захід-Груп» Червоноградського району) долучилось ФГ «Блюберрі Фарм» Яворівського району. Учасники грантової програми вирощуватимуть ягоди, зокрема лохину.

Загальна погоджена за трьома заявками сума становить 18,2 млн. гривень, а площа нових насаджень становитиме 53,9 га. 

«Це вже третя погоджена заявка для садівників Львівщини на вирощування лохини. Вирощування цієї культури в області набирає обертів, адже висаджені у поточному році дворічні саджанці лохини починають плодоносити вже наступного року. Коштами грантової підтримки площі її вирощування в комерційному секторі збільшаться вдвічі. Ми очікуємо насичення вітчизняного ринку якісною ягідною продукцією та розширення експорту», - прокоментувала директорка департаменту агропромислового розвитку Львівської ОВА Тетяна Гетьман.

Нагадаємо, грантова програма передбачає співфінансування отримувача і держави у співвідношенні:

- не менше 70 % вартості проекту висадки насаджень - за рахунок гранту, але не більше ніж сума на один гектар, визначена до кожного виду культур;

- не менше 30 % коштами (власних або кредитних) отримувача гранту.

Отримувач може отримати грант для висадки насаджень на площі від 1 до 25 гектарів за наявності розробленого проекту саду на відповідну культуру. Коштами гранту можна оплатити будь-які витрати, які пов’язані з погодженим проектом висадки насаджень (закупівля саджанців, обладнання, систем поливу, добрив, тощо).

Основна умова для учасників програми – створити відповідну кількість нових робочих місць та провадити підприємницьку діяльність після висадки насаджень упродовж не менше п’яти років і сплачувати до державного бюджету платежі з податків та зборів, пов’язаних з працевлаштуванням працівників відповідно до проекту висадки насаджень.

Ягоди, гриби, мед, олію, воду і ще сотні видів продукції експортує Львівщина в ЄС

Тисячі тонн: селяни на Львівщині скооперувалися для продажу органічних ягід у ЄС (відео)

Фермерська родина на Львівщині зможе заробити на вирощуванні малини 50-100 тисяч гривень

24 млн грн компенсацій отримають садівники на Львівщині. Найбільше - за будівництво холодильників

Безповоротна фіндопомога не більше 300 тис грн: зміни до програми підтримки сільського господарства на Львівщині

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів