Львівщина боргує Нафтогазу України менше, ніж Автономна Республіка Крим

09:13 11 січня 2021 р.

Фото до новини

За результатами 2020-го року Львівська область стала четвертим за ліком боржником за природний газ. У антирейтингу сумарної заборгованості Львівська область на восьмому місці.

Сумарна прострочена заборгованість перед НАК «Нафтогаз України» підприємств теплокомунальної енергетики і теплоелектроцентралей за природний газ, використаний для виробництва теплової енергії, складає близько 38,3 млрд грн, з них за 2020 р. — 9,5 млрд грн. За перший тиждень 2021 року ця заборгованість зменшилась на 873 млн грн (2,2%).

Про це повідомляє сайт НАК «Нафтогаз України», пише DailyLviv.

Найбільша сумарна прострочена заборгованість за використаний газ в цій категорії накопичена у підприємств ТКЕ і ТЕЦ Донецької (8,3 млрд грн), Дніпропетровської (7,9 млрд грн), Харківської (4,6 млрд грн), Луганської (2,1 млрд грн), Одеської (1,5 млрд грн), Львівської (1,2 млрд грн) областей, м.Києва (2,4 млрд грн) та Автономної Республіки Крим (1,4 млрд грн).

Найбільша прострочена заборгованість - не сумарна - за використаний природний газ за 2020 р. в цій категорії накопичена у підприємств ТКЕ і ТЕЦ Дніпропетровської (1 686 млн грн), Харківської (1 205 млн грн), Львівської (693 млн грн), Донецької (662 млн грн), Одеської (643 млн грн), Запорізької (573 млн грн) областей та м. Києва (1 125 млн грн).

З 1 січня 2021 року надані до НАК «Нафтогаз України» графіки погашення заборгованості згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 19.10.18 №867 втратили свою чинність.

Відтепер постачання компанією природного газу виробнику теплової енергії здійснюється лише у разі виконання останнім, як мінімум, двох умов: укладення з НАК «Нафтогаз України» договору постачання природного газу відповідно до законодавства, а також забезпечення хоча б однієї з передбачених Положенням обов’язкових умов щодо розрахунків за використаний природний газ (ознайомитись з якими можна за посиланням).

Теплота згоряння газу або його якість у Львівській області - одна з найнижчих в Україні, - Оператор ГТС України

Керівника Нафтогазу України можуть звільнити з посади за січневий тариф на газ

З 1 квітня газопостачання Нафтогаз України можна буде оформити майже у кожному населеному пункті

З 1 лютого за транспортування газу всі споживачі на Львівщині платитимуть майже вдвічі більше, - екскерівник Львівгазу

Нафтогаз зробить банкрутом Львівгаз збут, якщо той не зменшить ціну на газ для населення, - екскерівник Львівгазу

Львівська ОТГ може повернути собі газові мережі, щоб зменшити тарифи для населення, - екскерівник Львівгазу

Як споживачу зберегти свої пільги і субсидії після зміни постачальника природного газу

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів