Львів з буржуйками, водою і угодами готовий до опалювального сезону

16:58 30 вересня 2022 р.

Фото до новини

Внутрішньобудинкові системи заповнені водою, угоди на постачання газу підписані, металеві печі, де можна, встановлені. Залишилося придбати дрова.

Про це повідомив Олександр Одинець, директор департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР, пише Dailylviv.com. Об’єкти теплопостачання до роботи у зимовий період готові, внутрішньобудинкові системи заповнені водою, договори на постачання газу підписані. Тому, за наявності відповідної температури, комунальники подаватимуть тепло до будинків. Також, з огляду на війну і можливі різні надзвичайні ситуації, у будинках встановлюють металеві печі та заготовляють дрова.

«На сьогодні ми на 100% готові до опалювального сезону. У нас проведені всі регламентні роботи на джерелах теплопостачання. Зокрема ми замінили близько 4,5 км теплових мереж, провели ремонт і налаштування всіх необхідних джерел тепла - ІТП, ЦТП, котельні, є угоди на постачання і розподіл газу.

Зараз спільно з регіональним Гідрометцентром щоденно моніторимо температуру зовнішнього повітря. Норми і законодавство щодо початку опалювального сезону не змінилися – упродовж трьох діб середньодобова температура має бути нижче 8 градусів. Такої температури не передбачають до середини жовтня, тому поки що опалювальний сезон розпочинати не будемо. Якщо потреба опалення буде у закладів гуманітарного блоку – освіта, медицина, ми готові подавати їм тепло відповідно до листів-звернень», - розповів Олександр Одинець, директор департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР.

За його словами, зважаючи на те, що країна в стані війни і можливі різні загрози, місто готується до різних сценаріїв опалювального сезону. Тому, крім звичайної підготовки до зими, розробили сценарії реагування і дій у разі обмеження чи відсутності постачання газу та електроенергії. Зокрема роблять запаси альтернативних видів палива, готують альтернативні джерела опалення (металеві печі), на завершенні процедура закупівлі дров для резерву міста. Станом на зараз придбано і зроблено власними силами близько 700 металевих печей, які будуть використані за необхідності.

Так, металеві печі у будинках встановлює управляюча компанія «Варшавська-407». Як наголошує Оксана Гадьо, директорка управляючої компанії, буржуйки встановлюють у тих будинках, де це технічно можливо.

«Щороку підготовка до опалювального сезону була стандартною – ревізія центрального опалення, інженерних мереж, заміна необхідного обладнання, скління вікон, ремонт дахів тощо. Та цього року, з огляду на війну, ми додатково встановлюємо у будинках, де це технічно можливо, буржуйки, щоб у разі надзвичайної ситуації мешканці могли зігрітися, попити чаю. Відтак готуємо дрова і розвозимо по будинках, де встановлено буржуйки.

До звичайного опалювального сезону ми готові. Акти готовності будинків підписані, мережі заповнені водою», - наголосила Оксана Гадьо.

Львів купує дуже багато буржуйок: Садовий розповів про підготовку до зими

Мер Львова розповів, як місто готується до зими під час війни (відео)

Теплові пушки, генератори: Козицький розповів, як грітиметься Львівщина у разі ракетних ударів

Львів купує дуже багато буржуйок: Садовий розповів про підготовку до зими

Мер Львова розповів, як місто готується до зими під час війни (відео)

У житлових будинках Львова вже встановлюють металеві печі

У Львівській міській раді перевіряють пічки, які не працювали 30 років

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів