Козицький закликав мешканців Львівщини вночі прати, прасувати, мити й зігріватися

15:51 16 жовтня 2022 р.

Фото до новини

Начальник Львівської ОВА нагадав найбільш енерговитратні прилади: електрообігрівач, бойлер, електроплита, мікрохвильова піч, пральна машина, електрична духова шафа, електрочайник, кавоварка, праска, посудомийна машина, кондиціонер, зарядні пристрої, порохотяг, комп’ютер, телевізор. Дивіться інфографіку у тексті.

Про це написав начальник Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький у ТК, інформує Dailylviv.com

"Фахівці Львівобленерго, Укренерго та ДСНС зробили надможливе, щоб Львівщина отримувала електроенергіюв обхід чотирьох підстанцій, які через ракетні удари зруйновані. Нагадаю, у понеділок та вівторок ворог залишив без струму 1,5 млн жителів нашої області, - констатував Максим Козицький. - Зважаючи на те, що заживили область за тимчасовою схемою, щоб електроенергія не зникала, необхідно, щоб рівень споживання в енергосистемі не зашкалював.

Шановні жителі Львівщини, від вас у цій ситуації залежить дуже багато. Маю кілька важливих прохань:

Намагайтесь не користуватися електроприладами з 08:00 до 11:00 та зі 17:00 до 23:00. Це ті проміжки часу, коли на нашу енергосистему йде найбільше навантаження. 

Обігрівачами, пральними машинами, бойлерами, посудомийками, прасками та іншими електроприладами з великою енергозатратністю найкраще користуватися вночі. Це дозволить зробити вам все необхідне і не впливатиме на перевантаження системи.

Пам’ятайте: кожен прилад, який ви свідомо вимкнете – це величезна допомога нашим енергетикам, які 24/7 працюють над тим, щоб всі були з електрикою. Навіть зарядне, яке ви не залишили у розетці, вже суттєва допомога. 

Також нагадаю перелік найбільш енерговитратних приладів: електрообігрівач, бойлер, електроплита, мікрохвильова піч, пральна машина, електрична духова шафа, електрочайник, кавоварка, праска, посудомийна машина, кондиціонер, зарядні пристрої, порохотяг, комп’ютер, телевізор. Якщо маєте нагальну потребу, вмикайте їх з 23:00 до 08:00. В інший час, будь ласка, утримайтесь.

Так, нам треба трішки потерпіти. Маємо бути гнучкими та незламними на всіх фронтах. Поки ви читаєте цей допис, наші воїни, дипломати та країни-партнери роблять все для того, щоб це закінчилося якнайшвидше. Щоб окупант, який ницо стріляє по цивільних об’єктах, більше ніколи не оговтався".

                                               Історія проблеми:

Українців попередили про віялові відімкнення електроенергії через ракетні удари

Електроенергія і вода у Львові після ракетної атаки рф: в ЛМР повідомили про ситуацію

На Львівщині немає аварійних відімкнень електроенергії: як і надалі бути зі світлом

Бізнес Львова переходить на жорсткий режим економії електроенергії (відео)

Планових вимкнень електроенергії у Львові поки що не планують, - ЛМР

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів