Українців попередили про віялові відімкнення електроенергії через ракетні удари

20:23 10 жовтня 2022 р.

Фото до новини

Стабільне електропостачання для всіх споживачів планується відновити протягом декількох днів, відтак може знадобитися додаткове обмеження споживання електрики у вигляді віялових відключень.

Про це повідомив очільник "Укренерго" Володимир Кудрицький в етері "Єдиних новин", інформує Економічна правда, пише Dailylviv.com

Він розповів, що практично в половині регіонів сталися певні пошкодження критичної інфраструктури. За його словами, понеділок став безпрецендентним днем, коли така кількість об'єктів потрапила під атаку РФ.

В більшості областей електропостачання відновлено повністю чи майже повністю, ще в п’яти тривають відновлювальні роботи. При цьому, наголосив Кудрицький, не можна сказати, що енергетична інфраструктура показала слабкості – там, де руйнування найбільші, потрібно дещо більше часу для відновлення.

"Очікуємо, що в найближчі години і дні зможемо відновити надійне енергопостачання для всіх споживачів", – наголосив очільник "Укренерго".

При цьому, попередив він, віялові відключення можуть знадобитися впродовж декількох днів: "Сьогодні і, можливо, в кілька наступних днів все ж знадобитися додаткове обмеження споживання, щоб дати можливість нашим ремонтним бригадам, які працюють 24/7, відновити електромережу і якомога швидше забезпечити надійне електропостачання".

Це будуть контрольовані обмеження споживання, наголосив Кудрицький, і вони будуть тимчасовими – по "декілька годин, не більше", і будуть здійснені в повній координації з диспетчерами "Укренерго".

Україна зупиняє експорт електроенергії до ЄС

Україна зробить один єдиний виняток і лише для Польщі, - Зеленський

Усі українські АЕС переходять до Паризького центру: прощавай Москва

Хмельницький з'єднають з Ряшевом енергомостом

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів