Україна зупиняє експорт електроенергії до ЄС

18:41 10 жовтня 2022 р.

Фото до новини

Таке рішення Україна вимушена прийняти через російські ракетні обстріли українських енергетичних об’єктів.

Росія продовжує здійснювати енергетичний терор проти України, а також посилює енергетичний тиск на Європейський Союз. Про це заявив міністр енергетики України Герман Галущенко, пише Dailylviv.com.

Українська електроенергія, яку експортував Київ після синхронізації до ЄС, а також окремими лініями до Молдови і Польщі, допомагала Європі заміщати російський газ і підтримувала стабільність європейської енергосистеми.

Навіть після того, як була зупинена Запорізька атомна електростанція, що понад 7 місяців перебуває в російській окупації, Україна виконувала свої зобов’язання перед європейськими партнерами з експорту електроенергії.

Але сьогоднішні ракетні обстріли, що вразили теплову генерацію і електричні підстанції, змушують Україну піти на припинення з 11 жовтня 2022 року експорту електроенергії задля стабілізації власної енергосистеми.

«Саме експорт електроенергії з України допомагав Європі зменшувати споживання російських енергоресурсів. І саме тому росія знищує нашу енергосистему, вбиваючи саму можливість експорту електроенергії з України», - заявив міністр енергетики Герман Галущенко.

Українців попередили про віялові відімкнення електроенергії через ракетні удари

Україна зробить один єдиний виняток і лише для Польщі, - Зеленський

Хмельницький з'єднають з Ряшевом енергомостом

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів