Невибіркові удари РФ по Україні 10 жовтня - воєнний злочин, - Боррель

21:50 10 жовтня 2022 р.

Фото до новини

Політичне і військове керівництво Росії та його посібник, режим Лукашенка в Білорусі, а також усі відповідальні та причетні до цих та інших воєнних злочинів, скоєних в Україні, будуть притягнуті до відповідальності.

Про це високий представник ЄС із закордонних справ і безпекової політики/віцепрезидент Європейської комісії Жозеп Боррель сказав сьогодні у телефонній розмові міністру закордонних справ України Дмитру Кулебі, коментуючи невибіркові удари по мирних жителях та цивільній інфраструктурі. Dailylviv.com публікує повідомлення на цю тему з сайту Представництва Європейського Союзу в Україні.

Жозеп Боррель якнайрішучіше засудив жахливі удари Росії по мирних жителях та цивільній інфраструктурі в низці українських міст та регіонів, включаючи центр Києва, Київську, Вінницьку область, місто Дніпро, а також Житомирську, Запорізьку, Івано-Франківську, Кіровоградську, Львівську, Миколаївську, Сумську, Тернопільську, Харківську та Хмельницьку області.

Це - варварські та боягузливі удари по суто цивільній інфраструктурі, в тому числі по житлових будинках, вулицях, парках, ігрових майданчиках та інших громадських місцях, жертвами яких стали невинні мирні жителі, які прямували на роботу та в школу, стоячи в ранкових заторах. Високий представник висловив співчуття жертвам російських ракетних ударів, їхнім родинам та українському народу.

Цими ударами Росія прагне завдати максимальної шкоди. Невибіркові удари, спрямовані проти мирних жителів, заборонені міжнародним гуманітарним правом і є воєнним злочином.

Високий представник чітко заявив, що політичне та військове керівництво Росії та його посібник, режим Лукашенка в Білорусі, а також усі відповідальні та причетні до цих та інших воєнних злочинів, скоєних в Україні, будуть притягнуті до відповідальності.

Він, зокрема, підкреслив, що ЄС звернув увагу на те, як уряд Білорусі неправдиво звинуватив Україну, яка є жертвою, а не агресором, у нібито плануванні нападу на територію Білорусі. Такі безпідставні звинувачення є абсолютно неприйнятними.

Щодо заяви Лукашенка про розгортання спільного білорусько-російського регіонального угруповання військ, високий представник закликав владу Білорусі утриматися від будь-якої подальшої участі Білорусі в цій жорстокій незаконній агресії і, зокрема, негайно припинити використання території Білорусі як стартового майданчика для ударів по мирному українському населенню.

Високий представник відзначив силу, мужність і стійкість українського народу в протистоянні загарбницькій війні з боку Росії та висловив непохитну солідарність з ним. ЄС продовжуватиме надавати політичну, військову та економічну підтримку Україні стільки, скільки буде потрібно, і в необхідному обсязі.

Українців попередили про віялові відімкнення електроенергії через ракетні удари

Керівник бюро з питань кібербезпеки Німеччини має тісні контакти з Росією: очікують на відставку

Путін став найголовнішим терористом у світі

Румунія визначила траєкторію польоту російських ракет, які летіли над Молдовою

На завтра заплановане екстрене засідання G7, - Зеленський

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів