На Львівщині немає аварійних відімкнень електроенергії: як і надалі бути зі світлом

10:21 13 жовтня 2022 р.

Фото до новини

Львівобленерго закликає всіх мешканців Львівщини самостійно обмежити споживання електроенергії і не вмикати енергоємні прилади у період найбільшого навантаження на електромережу з 8 до 11 години вранці та з 17 до 23 години ввечері.

"У зв’язку із ракетними обстрілами енергооб’єктів 10-11 жовтня місто Львів та інші населені пункти сьогодні отримують електроенергію за резервними післяаварійними схемами, тому в електромережі виник дефіцит потужності. 

Як наслідок, велике навантаження ввечері та вранці, коли люди масово вмикають електроприлади, призводить до зниження рівня напруги в електромережі.  

Зі своєї сторони «Львівобленерго» вживає необхідних заходів для нормалізації електропостачання. Однак, якщо навантаження на електромережі не зменшуватиметься, можливе введення графіків аварійних відімкнень для споживачів, як це вже відбувається в інших областях України. 

Ще раз закликаємо всіх мешканців Львівщини самостійно обмежити споживання електроенергії і не вмикати енергоємні прилади у період найбільшого навантаження на електромережу з 8 до 11 години вранці та з 17 до 23 години ввечері. 

Натомість закликаємо використовувати електроенергію вночі після 23 години: наприклад, перенести на нічний час прання, підігрів води, обігрів помешкання, зарядку телефонів та інших пристроїв тощо.  

Дотримуючись цих рекомендацій Ви допоможете зберегти стабільну роботу енергосистеми України, незважаючи на атаки російських окупантів.  

Нагадуємо, що найбільш енерговитратними приладами є електрообігрівачі,  бойлери, електроплити, мікрохвильові печі, пральні машини, електричні духовки, електрочайники, праски, посудомийні машини, кондиціонери, порохотяги та інші.

Як захистити побутові електроприлади від коливань напруги? Для цього енергетики радять встановлювати реле напруги (т. зв. «відсікач») та стабілізатор напруги",- йдеться в повідомленні Львівобленерго.

Енергетична ситуація складна. Більшість області заживлена за тимчасовою схемою, - Козицький (відео)

Найважчий ракетний удар по Львівщині: від двох підстанцій не залишилося нічого, - Козицький

Козицький повідомив про наслідки нових ракетних ударів по Львівщині (відео)

Масований ракетний обстріл критичної інфраструктури Львівщини – розпочато розслідування

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів