Козицький повідомив, за якою ціною викуповуватимуть житло для переселенців

21:49 2 травня 2022 р.

Фото до новини

В Уряді затвердили Постанову №495, яка визначає механізм викупу та будівництва житла для внутрішньо переміщених осіб.

Про це повідомила пресслужба ЛОВА, пише Dailylviv.com.

Викуп чи будівництво житла здійснюватимуть за субвенцію, яку надаватиме держбюджет місцевим бюджетам. Розпорядником субвенції є Міністерство розвитку громад і територій України.

Як зазначив начальнк Львівської ОВА, військові адміністрації спільно з органами місцевого самоврядування формують перелік житла і подають його Мінрегіон. Міністерство розгляне пропозиції та передасть на затвердження Кабінет Міністрів України.

Далі Держмолодьжитло, сільські, селищні, міські ради чи уповноважені ними органи купуватимуть житло у відчужувачів.

«Першочергово забезпечуватимуть житлом багатодітні сім’ї, сім’ї з дітьми, вагітних жінок, людей, які втратили працездатність, осіб пенсійного віку, житло яких зруйноване або стало непридатним для проживання внаслідок воєнних дій рф. Щоб отримати житло переселенці мають подати заяву уповноваженому органу у межах території, де вона перебуває на обліку в ЄІБД про внутрішньо переміщених осіб. Під час розподілення субвенцій будуть враховувати кількість ВПО в області», - повідомив очільник ОВА.

За кількістю переселенців Львівщина випереджає інші області. Останні дані свідчать, що в Єдиній інформаційній базі внутрішньо переміщених осіб зареєстровані понад 221 тисяча людей.

Львівська ОВА спільно з територіальними громадами та забудовниками уже напрацювала базу житлового фонду під викуп. Зараз є 85 житлових будинків (як багатоквартирні, так і котеджного типу). Є можливість викупу 1669 квартир. З них уже 220 ввели в експлуатацію.

Для придбання житла є такі вимоги:

житло має бути прийняте в експлуатацію та придатне для постійного проживання

вартість будівництва 1 м2 загальної площі житла не повинна перевищувати граничну вартість житла (вона визначена Мінрегіоном і для Львівської області становить станом на 17 лютого 2022 року 15916 грн).

Ця вартість може бути більшою (для міст з населенням понад 300 тисяч, для населених пунктів, прилеглих до меж обласних центрів чи інших населених пунктів)

З усіма питаннями щодо реалізації постанови звертайтеся у Департамент економічної політики Львівської ОДА та регіональне управління Держмолодьжитла.

На Львівщині будуватимуть житло для вимушено переміщених осіб: вже є 92 ділянки площею 582 га

У Львові монтують друге модульне містечко для вимушено переміщених осіб

Садовий уже дає землю під будівництво житла для біженців

У Львові вже немає місць у готелях, хостелах та вільних квартир

Мерія Львова хоче будувати швидкі котеджні містечка за німецькими і турецькими технологіями

У Львові встановлюють модульні містечка, одержані з Польщі

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів