Графік погодинних вимкнень електроенергії є орієнтовним: п'ять причин

10:01 23 листопада 2022 р.

Фото до новини

Запланований період вимкнень електроенергії може бути змінений у п'яти випадках.

Про це ПрАТ "Львівобленерго" повідомило у ФБ, відповідаючи на запитання від клієнтів, пише Dailylviv.com.

Типові запитання такі:

- Чому мені не вимкнули електроенергію сьогодні за графіком?

- Чому ввімкнули електроенергію раніше зазначеного часу?

- Чому за графіком електроенергія уже повинна бути, але її досі не ввімкнули?

- Чому не у всіх вимикають електроенергію?

ПрАТ "Львівобленерго" відповіло, що період вимкнень може бути змінений у випадку, якщо:

1. Графіки погодинних вимкнень можуть застосовувати частково, коли потреба знизити потужність споживання є меншою, ніж передбачено у графіку. Тоді фактичну тривалість вимкнень зменшать, або ж вимикатимуть не всіх споживачів певної групи. 

ПРИКЛАД: у графіку написано з 12 до 16 год., однак доведена до зменшення потужність від «Укренерго» дозволяє енергетикам скоротити час відключення. У такому випадку електроенергії може не бути, наприклад, з 12 до 14 год. або з 13 до 15 год. чи з 14 до 16 год. Або деякі райони чи будинки взагалі не вимикатимуть.

2. За розпорядженням диспетчера «Укренерго» графіки погодинних вимкнень можуть бути відмінені.  

ПРИКЛАД: у графіку написано з 8 до 12 год., однак електроенергію Вам не відключили, адже надійшло розпорядження «Укренерго» про відміну графіків.  Проте потрібно бути готовим до можливого відключення, адже ситуація в енергосистемі може змінитися у будь-який час. 

3. За розпорядженням диспетчера «Укренерго» збільшено потужність, яку необхідно вимкнути, а також застосовано одночасно всі три черги, що не дає можливості дотримуватися розробленого наперед графіку. 

ПРИКЛАД: у графіку написано з 16 до 20 год., однак відключили електроенергію раніше, з 13 год., включили о 17 год. Адже коли виникає аварійна ситуація, графіки доводиться зміщувати, щоб оперативно зменшити навантаження. 

Якщо не обмежувати електропостачання за рішенням «Укренерго», це може призвести до розбалансування енергосистеми і так званого «блекауту». Тоді електропостачання зникне в усіх і на його відновлення можуть піти тижні та місяці.  

4. Час виключення або включення може бути змінений, зважаючи на необхідність доїзду оперативних бригад до енергооб’єктів для проведення перемикань.

ПРИКЛАД: у графіку написано з 8 до 12 год., у деяких випадках час відключення може бути змінений, наприклад з 9 до 13 год.

5. Під час повітряної тривоги працівники компанії не мають можливості перебувати на енергооб’єктах, адже їх може атакувати ворог. Це теж змінюватиме термін відсутності електроенергії.

ПРИКЛАД: у графіку написано з 12 до 16 год., електроенергію відключили о 12 год. 30 хв., а від 14 до 17 год. була оголошена повітряна тривога. У цьому випадку відновлювати електропостачання будуть орієнтовно до 18 год. 

Варто знати:

1. Важливі об’єкти критичної інфраструктури до графіків відключень не потрапляють, а разом з ними і будинки, які отримують електроенергію від  тих самих електромереж

ПРИКЛАД: Конфігурація розподільних електромереж побудована таким чином, що частина споживачів можуть бути підключені до лінії, від якої заживлено об'єкт критичної інфраструктури, якого не вимикають, через це електроенергія присутня і у цих споживачів. Наприклад, будинок через дорогу від Вас є на одній лінії електропередачі з лікарнею чи насосною станцією. Там світло не вимикатимуть. Окрім цього, магазини чи інші заклади можуть використовувати електроенергію через альтернативні джерела живлення (генератори, акумулятори та інші). 

2. Чому відбуваються відключення? 

Причиною відключень у всіх регіонах нашої держави є масові ракетні обстріли російськими окупантами енергетичних об’єктів — електричних станцій, які виробляють електроенергію, а також підстанцій і ліній, через які передається вироблена електроенергія.  

Якщо подачу електроенергії відновили після обстрілів — це не означає, що в електромережі все добре. Резервні схеми не витримують великого навантаження, яке тільки зростає із похолоданням. 

3. Як можна дізнатись інформацію про відключення?  

Радимо зареєструватись у Viber або Telegram боті  «Львівобленерго», аби отримувати сповіщення про орієнтовні вимкнення електроенергії за Вашою адресою: https://loe.lviv.ua/viber_telegram.html

Більше інформації про графіки вимкнень на сайті: https://poweroff.loe.lviv.ua/".

Обмеження електроспоживання 23 листопада, - Укренерго

Зеленський оголосив про розгортання Пунктів незламності: що там буде (відео)

У ЛОВА розповіли, як у блекаут функціонуватимуть медичні заклади

ВООЗ: зима може вбити мільйони українців

 

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів