У Львівобленерго пояснили, чому не всім вимикають електроенергію

18:00 18 листопада 2022 р.

Фото до новини

Під час формування графіків насамперед враховується наявність на лінії електропередачі об’єктів критичної інфраструктури, медзакладів, а також можливість швидкого оперативного вимкнення та увімкнення електроенергії.

Усі ці фактори безпосередньо впливають на запобігання розвитку системної аварії, йдеться в повідомленні Львівобленерго, пише Dailylviv.com.

"Конфігурація розподільних електромереж побудована так,що частина споживачів може бути під'єднана до лінії, від якої заживлено об'єкт критичної інфраструктури, якого не вимикають, через це електроенергія присутня і у цих споживачів. Важливі об’єкти критичної інфраструктури до графіків ГАВ (графіки аварійного вимкнення) та ГПВ (графіки погодинного вимкнення) не потрапляють",- пояснюють у Львівобленерго.

ПрАТ «Львівобленерго» не вмикає/вимикає вуличне освітлення, це питання в компетенції місцевих органів влади (ОТГ).

Вивіски магазинів чи окремі будинки використовують електроенергію через наявність альтернативних джерел живлення (генератори, акумулятори та інш.).

"З усього споживання електричної енергії ПрАТ «Львівобленерго» - 25% віднесено до об’єктів критичної інфраструктури, які дозволено вимикати лише після запровадження спеціального графіку аварійного вимкнення. Решту 75% споживачів підпадають під застосування ГАВ та ГПВ. ГАВ розподілено на десять рівномірних черг, ГПВ відповідно на 3 рівномірні черги (групи). Оскільки графіки і ГАВ, і ГПВ мають різне призначення для застосування, всі споживачі, які підпадають під дію ГАВ, автоматично також підпадають під дію ГПВ, тобто ці графіки є перехресними",- зазначають в ПрАТ.

Як розповідаютьу Львівобленерго, 16-17 листопада, за розпорядженням НЕК «Укренерго», були застосовані обидва графіки в повному обсязі, тому зорієнтувати споживачів за визначеним на
сайті графіком вимкнень було неможливо.

Ключова різниця між аварійними (ГАВ) та погодинними графіками вимкнення (ГПВ) - погодинні плануються заздалегідь, і енергокомпанії мають змогу повідомити про них споживачів раніше, на відміну від аварійних відключень.

Росія хоче заморозити населення України: 6 атак по енергетичній інфраструктурі за місяць

На Львівщині скликають сесію обласної ради: про що говоритимуть

Маємо готуватись до найгіршого сценарію – місто може тижнями бути без світла, – Андрій Садовий

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів