На Львівщині скликають сесію обласної ради: про що говоритимуть

18:55 18 листопада 2022 р.

Фото до новини

Чергову сесію Львівської обласної ради заплановано на вівторок, 29 листопада. Таке рішення сьогодні прийняли члени президії. У порядку денному сесії буде понад двадцять питань.

Про це Dailylviv.com поінформували у пресслужбі ЛОР.

Голова Львівської обласної ради Ірина Гримак зазначила, що депутатські комісії напрацювали для прийняття на сесії низку господарських, економічних, та екологічних питань.

«Також ми заслухаємо інформацію про виконання бюджету за дев’ять місяців 2022 року, щоб розуміти, який фінансовий ресурс у нас є та як планувати наступний бюджетний рік. На жаль, про розвиткові проєкти наразі говорити не доводиться, адже кошти в основному спрямовують на підтримку ЗСУ та внутрішньо переміщених осіб. Але на Львівщині функціонують медичні та освітні установи, які потребують рішень та капіталовкладень. Це важливо з огляду на необхідність надавати якісні послуги мешканцям області», - наголосила Ірина Гримак.  

Також під час сесії депутати планують прийняти звернення Львівської обласної ради до Національного олімпійського комітету України, Міністерства молоді та спорту України та Служби безпеки України про неприпустимість участі колаборантів у спортивному житті держави.

«Львівщина висловить свою позицію для того, щоб не допустити колаборації, тим більше у час, коли окупанти по нас запускають ракети, руйнуючи наші будинки та нашу інфраструктуру, топчуть нашу землю і вбивають українців», - пояснила голова Львівської обласної ради.

На сесії депутати також планують розглянути звернення щодо необхідності розблокувати фінансування робіт з протипожежної та протиаварійної безпеки пам’яток Львівщини та прийняти заяву про неприпустимість участі спортсменів країн-агресорів Росії та Білорусі у міжнародних спортивних змаганнях.

«Ми розуміємо, що Львівщина не може вказувати і впливати на рішення міжнародних організацій, у тому числі в галузі спорту. Але коли не мовчить один, перестають мовчати інші. Важливо вчергове привернути увагу та вкотре нагадати, хто є агресором і зараз руйнує людські життя. Я сподіваюся, нашу ініціативу підтримають колеги депутати з інших областей і таким чином вся Україна голосно висловить свою позицію. А представники міжнародних організацій почують нас і зроблять відповідні висновки», - зазначила Ірина Гримак.

Маємо готуватись до найгіршого сценарію – місто може тижнями бути без світла, – Андрій Садовий

У Львівобленерго пояснили, чому не всім вимикають електроенергію

Росія хоче заморозити населення України: 6 атак по енергетичній інфраструктурі за місяць

У Львові для ВПО буде 1700 ліжкомісць, щоб комфортно проживати взимку, - юристк

 

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів