На Львівщині - 130 тис працездатних ВПО: скільки з них хочуть мати роботу (відео)

15:12 18 листопада 2022 р.

Фото до новини

На сьогодні у Львівській області перебуває 253 486 осіб, які мають статус ВПО і офіційно зареєстровані в органах соціального захисту населення.


Про це під час пресконференції на тему "Захист прав внутрішньо переміщених осіб: 2022 рік. Нові виклики — нові рішення", яка відбулася у Львівському пресклубі, повідомила регіональна координаторка  БФ “Стабілізейшен Суппорт Сервісез” Оксана Яковець, пише Dailylviv.com

Зокрема з них, за її словами, понад 76 тисяч – це неповнолітні діти, понад 63 тисячі - чоловіки, решта – жінки. Зі загальної кількості ВПО – понад 33 тисячі - люди пенсійного віку і майже 10 тисяч - людей з інвалідністю.

Майже 130 тисяч - працездатного населення, з них понад 10 тисяч перебувають на обліку в Центрах зайнятості населення, як ті, хто бажає працевлаштуватися.

"Значна кількість людей перебуває у трудових відносинах з підприємствами, які зараз не можуть функціонувати, є в режимі простою, це працевлаштовані люди, які тимчасово не працюють. Є частина людей, які працюють дистанційно", - наголосила Оксана Яковець.

На пресконференції, зокрема, було презентовано посібник, що містить 12 розділів корисної інформації для переселенців та фахівців, які працюють з ВПО. Юристи БФ “Стабілізейшен Суппорт Сервісез” проаналізували понад 80 нормативно-правових актів і на їхній основі склали методичні рекомендації, що простою мовою трактують складні державні послуги для переселенців і процедури їхнього отримання.

Збірка підготовлена у партнерстві з Міністерством реінтеграції України, Міністерством цифрової трансформації України в межах програми «Єднання заради дії» та за підтримки IREX.

Усі громадські заклади в критичній ситуації використаємо під тимчасове житло для ВПО, - Козицький

Переселенці з району Донеччини одержать повну підтримку на Дрогобиччині

Житло для ВПО на Львівщині облаштують у гуртожитках, клубах і амбулаторіях, які не використовують

Усі переселенці покинули львівські школи

Львівщина оголосила про викупівлю житла для вимушених переселенців

На Львівщині будуватимуть житло для вимушено переміщених осіб: вже є 92 ділянки площею 582 га

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів