Газове родовище під Дрогобичем продали вчетверо дешевше, ніж цінили. Хто купив

12:01 10 грудня 2021 р.

Фото до новини

Держгеонадра через голландський аукціон продали Тинівське газове родовище, яке розташоване за 13 км від Дрогобича, за 25% від стартової ціни.

Про це інформує Prozorro пише Dailylviv.com.

Аукціон відбувся 7 грудня. Зараз очікують опублікування протоколу.

Переможцем аукціону з продажу спецдозволу на Тинівське родовище природного газу, яке розташоване на території Дрогобицького та Самбірського районів Львівської області, стало ТОВ «Горизонти». Воно запропонувало за лот 27,01 млн грн.

Торги провели за системою голландського аукціону – на пониження ціни, яка стартувала з 107,85 млн грн. Ціна знижувалася, доки «Горизонти» не запропонували ставку - 15,01 млн грн. На наступних етапах на підвищення ціни конкуренцію склало ТОВ «Ексінтех» з пропозицією 26 млн грн. Але кінцева ставка переможця була вищою – 27,01 млн грн.

Це - третя спроба за півроку продати спецдозвіл на Тинівське родовище. Два попередні, 26 липня і 22 жовтня, не відбулися. Їх проводили за класичною системою на підвищення ціни.

Договір між продавцем і покупцем заплановано укласти 20 грудня.

Довідка

Тинівське родовище природного газу розташоване на території Дрогобицького та Самбірського районів Львівської області, за 13 км на північний схід від м. Дрогобич. Вид користування надрами та строк, на який надається дозвіл: геологічне вивчення нафтогазоносних надр, у тому числі дослідно-промислова розробка родовищ, з подальшим видобуванням нафти, газу (промислова розробка родовищ), 20 років.

Бенефіціарами ТОВ «Горизонти» є Зіновій Козицький та чех Карел Комарек. Козицький відомий як власник найбільшої приватної газовидобувної компанії в Західній Україні – ТОВ «Західнадрасервіс». Його син Максим Козицький з лютого 2020 року очолює Львівську облдержадміністрацію. До призначення на посаду голови Львівської обласної державної адміністрації кінцевим бенефіціаром цього підприємства був також і Максим Козицький. Ця інформація зазначена у його декларації кандидата на посаду голови ЛОДА від 28 грудня 2019 року. 

Нагадаємо, у жовтні 2021 року ТОВ «Горизонти» купило на аукціоні Дежгеонадр спецдозвіл на користування надрами Жуківської площі в Полтавській області за  90,00 млн грн., що в 17 разів вище стартової ціни.

ТОВ «Ексінтех», за інформацією Youcontrol, зареєстроване в селі Тернопілля, Миколаївського району, Львівської області. Засновниками підприємства є Сергій Осєчкін та Олена Урбан. Розмір статутного капіталі - 10 тис грн. Основний вид діяльності – «Діяльність у сфері проводового електрозв’язку».

За 13 км від Дрогобича продають газове родовище

Під Дрогобичем продають ще одне нафтогазове родовище. На 20 років

Сім'я Козицьких має нову роботу до 2035 року: розвідувати і видобувати газ біля Миколаєва

Нафтогазові свердловини Львівщини: вперше у вільний доступ виклали контури ділянок, на які надано спецдозволи

Найбільша в Польщі нафтогазова компанія PGNiG видобуватиме газ у Львівській області

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів